Registrų centras skelbia, kad per lapkričio mėnesį Lietuvoje buvo įregistruota apie 9,6 tūkst. nekilnojamojo turto (NT) sandorių – tai yra kukliausias mėnesio rezultatas šiemet. Paskutinį kartą mažesnis įregistruotų NT sandorių skaičius buvo fiksuotas per pandemiją 2020 metų gegužę, pastebi įregistruotų NT sandorių dinamiką stebintys Registrų centro analitikai.

Registrų centras skaičiuoja, kad šiemet visoje šalyje įregistruota 31,7 tūkst. butų pardavimų – 11 proc. mažiau nei 2021 metų sausį-lapkritį (35,7 tūkst.), o vien tik per šių metų lapkričio mėnesį – 2,6 tūkst., arba 14 proc. mažiau nei 2021 metų lapkritį ir 16 proc. mažiau nei šių metų spalį.

Vilniuje šiemet buvo įregistruota 10,7 tūkst. butų pardavimų, arba 14 proc. mažiau nei prieš metus. Kaune butų sandorių skaičius per metus sumažėjo 14 proc. iki 4,2 tūkst., o Klaipėdoje fiksuotas 17 proc. butų sandorių skaičiaus sumažėjimas – iš viso uostamiestyje įregistruota 2,7 tūkst. butų sandorių.

NT analitikai pastebi, kad lapkričio mėnuo atnešė kai kurių naujos statybos būstų kainų kritimą, tačiau, nepaisant to, skaičiuojamas ir nemažas nutrauktų NT sandorių kiekis. Tokie pokyčiai metų pabaigoje į būsto rinką gali įnešti ir daugiau permainų. Tiesa, Kauno ir Klaipėdos naujos statybos būsto rinkos paskutinį rudens mėnesį pažėrė staigmenų. Toliau – išsami lapkričio NT rinkos Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje apžvalga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)