Įregistruotų NT sandorių dinamiką stebintys Registrų centro analitikai skelbia, kad objektyvios ekonominės ir geopolitinės priežastys lemia, jog nekilnojamojo turto (NT) sandorių kiekis Lietuvoje šiemet yra mažesnis nei pernai. Vis dėlto, šių metų rezultatai yra labai artimi tiems, kurie buvo fiksuoti dar iki pandemijos, t.y. 2019 metais.

„Galima teigti, kad šiuo metu NT rinkos aktyvumas yra sugrįžęs į 2019 metus ir, dera prisiminti, kad tuomet buvo kalbama apie NT rinkos rekordus. 2020-aisiais NT rinkos aktyvumą ribojo pandemijos ir karantino įtaka, tačiau vėliau 2021 metais sandorių kiekis sparčiai šoktelėjo į viršų ir fiksavome visų laikų sandorių skaičiaus rekordus. Šiais metais matome „L“ formos kreivę – fiksuojame neigiamą metinį pokytį, tačiau galime sakyti, kad rinkos aktyvumas stabilizavosi“, – pranešime žiniasklaidai sakė Registrų centro duomenų analitikas Paulius Rudzkis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)