Pajūris turi rimtų konkurentų

Karantinas privertė lietuvius taupyti. Uždaryti restoranai, apribotos galimybės keliauti leido žmonės sukaupti nemažą kiekį santaupų, kurias vėliau žmonės ėmė investuoti ir daugiausiai į NT. Tokiu būdu pasaulinė pandemija antrą šansą suteikė ilgą laiką paraštėse tūnojusiems, tačiau perspektyviems Lietuvos kurortams. Ir kalbame ne tik apie šalies pajūrį. Registrų centro duomenimis, pastarieji metai buvo itin sėkmingi dviem mažiems, tačiau ambicingiems Lietuvos miesteliams-kurortams, kurie sparčiai vejasi kol kas lyderio pozicijų neužleidžiančio pajūrio. Vienas jų – Anykščiai, kurie, kaip teigė NT ekspertas, pastaruoju metu demonstruoja, kad yra labai perspektyvus kurorto statusą turintis miestas. Daugiau apie Anykščius skaitykite ČIA. O kas tas antrasis, paraštėse tūnojęs kurortas, į kurį krypsta ne tik pirkėjų akys, bet ir NT plėtotojų investicijos?

Registrų centro analitikai detaliau išanalizavo ir būsto pardavimų tendencijas šalies kurortuose ir kurortinėse teritorijose – buvo analizuoti pirmojo šių metų pusmečio rezultatai Anykščių rajono, Birštono, Druskininkų, Ignalinos rajono, Palangos miesto, Trakų rajono ir Zarasų rajono savivaldybėse.

„Pirmasis šių metų pusmetis pagal įregistruotų NT sandorių kiekį buvo maždaug 15 proc. kuklesnis nei praėjusiais metais. Tačiau žvelgdami tik į šalies kurortus ir kurortines teritorijas galime surasti pavyzdžių, kardinaliai priešingų nacionalinėms tendencijoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)