Dažnas lietuvis svajoja gyventi nuosavame name, mėgautis nuosavu kiemu ir saulėlydžiais jaukioje terasoje. Tačiau tokią svajonę lemta išpildyti ne visiems. Nuosavas namas – toli gražu nėra pigus pirkinys ir ekonominei situacija kaistant, dalis žmonių jo tiesiog atsisako. Tai rodo ir skaičiai. Registrų centro duomenimis, šiais metais visoje Lietuvoje įregistruota 5,4 tūkst. individualių gyvenamųjų namų pardavimų – 10 proc. mažiau nei 2021 metų atitinkamą laikotarpį (6 tūkst.). Vien tik per šių metų gegužę įregistruota 1,1 tūkst. gyvenamųjų namų pardavimų, arba 30 proc. mažiau nei praeitų metų gegužę ir 5 proc. mažiau nei šių metų balandį.

Žinoma, sandorių skaičiaus mažėjimui įtakos galėjo turėti sudėtinga situacija NT rinkoje, sulėtėjusios statybos, mažesnė pasiūla, sunkumai statybinių medžiagų tiekimo grandinėje. Tačiau, kad ir kaip ten būtų, nuosavų namų sandorių mažėjo. Vis dėlto, tie, kurie neišgali įsigyti namo ar jo pasistatyti, tačiau jokiu būdu nenori gyventi bute, turi kitą alternatyvą, kuri yra įkandama daugeliui. Kokia ji?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)