Šiuo metu Vilniaus kolegijos valdomo pastato Vilniuje Naugarduko g. 5 bendrasis plotas yra daugiau nei 3,4 tūkst. kv. m. Pradinė pardavimo kaina – 3,2 mln. eurų, skelbiama pranešime spaudai.

Šis aukcionas – investicinio projekto „Vilniaus turto investavimas ir VšĮ Vilniaus kolegijos savininko kapitalo didinimas“ dalis.

Anot Vilniaus kolegijos direktorės Žymantės Jankauskienės, šis mokyklos pastatas yra perteklinis vykdyti kolegijos funkcijas. Už gautas investicijas aukštoji mokykla žada skirti daugiau dėmesio kitų kolegijos pastatų ir juose esančios įrangos atnaujinimui bei modernizavimui.

Vilniaus kolegijos pastatas

Vilniaus kolegijai įkūrus du akademinius miestelius iki šiol yra neišspręstos problemos, susijusios su studentų savarankiško darbo erdvių ir bibliotekos įrengimu. Dėl specialių reikalavimų patalpoms iki šiol dalis cheminės analizės laboratorijų yra likusios senose patalpose ( Beržų g. 2A, Buivydiškių kaime, Vilniaus rajone), o studentams skirtas bendrabutis, esantis Studentų g. 47, yra fiziškai ir morališkai pasenęs, dėl to yra poreikis modernizuoti.

„Įrengę naujas erdves, studentams galėsime užtikrinti šiuolaikiškas savarankiško mokymosi bei modernias apgyvendinimo erdves. Tokie pokyčiai prisidės ne tik prie kolegijos vykdomų studijų kokybės, bet ir studentų gyvenimo kokybės gerinimo“, – sako Vilniaus kolegijos vadovė.

Į naująją biblioteką su šiuolaikinėmis informacijos gavimo priemonėmis ir modernia studijų aplinka planuojama perkelti Agrotechnologijų, Ekonomikos, Pedagogikos, Elektronikos ir informatikos fakultetų bibliotekų fondus. Jais laisvai galės naudotis visi kolegijos studentai, o Agrotechnologijų fakulteto cheminės analizės ir maisto technologijų programų studentai žinias ir praktinius įgūdžius galės gilinti inovatyvioje chemijos laboratorijoje. Be to, visų studentų lauks ir modernizuotas bendrabutis, esantis Studentų g. 47.

Vilniaus kolegijos pastatas


Geresnės sąlygos studentams

Aukštosios mokyklos vadovė tiki, kad investavimas į pastatų modernizaciją atneš naudą ne tik kolegijos bendruomenei, bet ir valstybei.

„Tikime, jog atnaujintos erdvės sukurs geresnes sąlygas esamiems ir būsimiems Vilniaus kolegijos studentams įgyti kompetencijų, reikalingų šiuolaikiniam verslo pasauliui. Be to, investuojant plėtojama miesto infrastruktūra, o kuo labiau ji išvystyta, tuo didesnė tikimybė, kad studijas baigę asmenys liks dirbti Lietuvoje ir taip kurs mūsų valstybės gerovę“, – pridūrė Ž. Jankauskienė.

Planuojama, kad viso investicinio projekto „Vilniaus turto investavimas ir VšĮ Vilniaus kolegijos savininko kapitalo didinimas“ vertė sieks apie 3,3 mln. eurų.

Vilniaus kolegijos mokyklos pastato aukcionas vyks sistemoje www.e-varzytines.lt. Viešojo aukciono dalyvių registracijos pradžia birželio 28 d. 00:00, o registracijos pabaiga birželio 30 d. 23:59:59 val. Viešojo aukciono pradžia liepos 4 d. 9.00 val., pabaiga – liepos 4 d. 15:59:59 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją