„Ober-Haus“ duomenimis, brangiausių (pagal suminę pardavimo kainą) 2021 metų lapkričio mėnesį parduotų butų sostinėje trejetukas yra toks:

1 mln. Eur Projekte „Karaliaus Mindaugo apartamentai“ Olimpiečių g. parduotas daugiau nei 190 kv. m ploto butas.

Karaliaus Mindaugo apartamentai (archmap.lt nuotr.)

850 tūkst. Eur „Sierakausko 25“ Z. Sierakausko g. parduotas daugiau nei 150 kv. m ploto butas su automobilių stovėjimo vietomis.

650 tūkst. Eur Šiaulių g., Senamiestyje parduotas apie 190 kv. m ploto butas.

„Ober-Haus“ Rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims Raimondas Reginis sako, kad šiais metais Vilniuje beveik kiekvieną mėnesį yra įsigyjamas butas, kuris kainuoja 1 mln. eurų ar daugiau. Ne išimtis ir 2021 metų lapkričio mėnuo, kuomet brangiausio parduoto buto kaina siekė 1 milijoną eurų.

„Butai sostinėje, kainuojantys daugiau nei vieną milijoną eurų, dažniausiai įsigyjami Senamiestyje arba Naujamiestyje. Dažniausiai tai yra patys brangiausi butai, didelio ploto ir išsidėstę geros būklės istorinių pastatų ar naujos statybos projektų viršutiniuose aukštuose. Pavyzdžiui, šiais metais sostinėje parduotų pačių brangiausių butų už daugiau nei 1 mln. eurų vidutinis buto plotas sudarė 215 kv. m. Dažniausiai tokių butų vieno kvadratinio metro pardavimo kaina siekia apie 4500–6000 eurų, tačiau turime sandorių, kuriuose buto kvadratinio metro kaina pasiekė net 7000–8000 eurų. O šių metų spalį įsigytas antras pagal brangumą butas per visą šalies istoriją – pirkėjas naujos statybos projekte įsigijo butą už kurį sumokėjo daugiau nei 2,7 mln. eurų arba apie 11000 eurų už vieną kvadratinį metrą“, – skaičiuoja NT ekspertas.

Registrų centro duomenimis (skaičiuojami visi NT sandoriai, ne tik pirminė rinka), per vienuolika šių metų mėnesių Lietuvoje iš viso jau buvo įregistruota 145,8 tūkst. NT pirkimo-pardavimo sandorių. Tai yra 26 proc. daugiau nei 2020 metų sausį-lapkritį, kai buvo įregistruota 116,1 tūkst. NT sandorių. Palyginti su analogišku 2019 metų laikotarpiu, kai buvo fiksuota apie 118 tūkst. NT sandorių, šių metų rezultatas taip pat yra ketvirtadaliu didesnis.

Vien tik per šių metų lapkričio mėnesį įregistruota 11,6 tūkst. NT sandorių – 3 proc. daugiau nei praėjusių metų lapkritį, bet 18 proc. mažiau nei šių metų spalio mėnesį. Šiemet visoje šalyje įregistruota 35,7 tūkst. butų pardavimų – 21 proc. daugiau nei per vienuolika 2020 metų mėnesių, kai įregistruota 29,6 tūkst. butų pardavimų (2019 m. sausį-lapkritį – 32,7 tūkst.). Vien tik per šių metų lapkritį įregistruota beveik 3 tūkst. butų pirkimo-pardavimo sandorių, arba 5 proc. daugiau nei praėjusių metų lapkritį, bet 15 proc. mažiau nei šių metų spalį.

Vilniuje šiais metais įregistruota daugiau kaip 12,5 tūkst. butų sandorių, arba 20 proc. daugiau nei atitinkamą laikotarpį pernai (2019 m. sausį-lapkritį – 10,9 tūkst.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)