Nuosavas namas ir erdvus kiemas nuo seno yra dalies lietuvių svajonė. Dar didesnis poreikis turėti tokį būstą atsirado per pastaruosius keletą metų, karantino ir pandemijos metu. Registrų centro duomenimis, šiemet Lietuvoje įregistruota 14,6 tūkst. individualių gyvenamųjų namų pardavimų – 27 proc. daugiau nei 2020 metų sausį-lapkritį, kai įregistruota 11,5 tūkst. individualių namų sandorių (2019 m. sausį-lapkritį – 11 tūkst.). Tik per šių metų lapkritį pasikeitė 1,2 tūkst. gyvenamųjų namų savininkų, arba 9 proc. daugiau nei per 2020 metų lapkritį, bet 16 proc. mažiau nei per šių metų spalį.

Visoje šalyje šiemet taip pat įregistruota beveik 73,3 tūkst. žemės sklypų savininkų pasikeitimų. Tai yra 28 proc. daugiau nei per analogišką praėjusių metų laikotarpį, kai įregistruota 57,4 tūkst. sandorių (2019 m. sausį-lapkritį – 56,8 tūkst.). Vien tik per lapkritį įregistruota 5,6 tūkst. žemės sklypų sandorių, arba 1 proc. mažiau nei 2020 metų lapkričio mėnesį ir 17 proc. mažiau nei šių metų spalį.

Viskas puiku – žmonės turi pinigų ir įgyvendina savo poreikius, svajones, tačiau NT ekspertai į tokias tendencijas žiūri su nerimu ir abejoja, ar žmonės, kurie perka tokį NT, atliko savo namų darbus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)