Socialiniuose tinkluose pastaruoju metu vienas populiariausių NT skelbimų – 10 kv. m būstas Naujamiestyje, Suvalkų gatvėje, ilgalaikei nuomai nuomojamas už 320 eurų. Portale „Aruodas.lt“ šio būsto skelbime parašyta, kad jo nuomos kaina yra 300 eurų. Skelbimu su „Delfi būstas“ pasidaliję skaitytojai klausia, ar tokia kaina tokiam būstui yra adekvati, šaipomasi iš buto įrengimo, dydžio.

Pačiame skelbime rašoma, kad būste yra nauja buitinė technika (skalbyklė-džiovyklė, mikrobangų krosnelė su griliumi, indukcinė kaitlentė, mini orkaitė), boileris, vinilinė grindų danga, rekuperatorius, nestandartiniai baldai gerai valomais paviršiais, centrinis šildymas, visi reikalingi indai ir stalo įrankiai.

„Delfi būstas“ susisiekė su minimą būstą norinčiu išnuomoti žmogumi, kuris papasakojo, kad šis NT yra geroje vietoje, šalia Vilniaus Senamiesčio, kur nuomos kainos yra nepaprastai didelės.

„Vieta yra šalia miesto centro, taip pat netoli yra Medicinos fakultetas, Vilnius Tech fakultetas, tai nuomotis gali studentas. Lietuvis arba per mainų programą atvykęs. Gal trumpesniam laikui atvažiuoja. O kaina, tai ji keičiasi. Brango statybos, baldai, buitinė technika, viskas, kas yra bute, pabrango. Visai netoliese esančiuose bendrabučiuose už 250 eurų galima išsinuomoti kambarį, kuris yra beveik tokio paties dydžio, bet san. mazgas, virtuvė yra bendra su kaimynais <...>, tai aš prašau 50 eurų daugiau, bet nereikia dalintis niekuo su kaimynais“, – pasakoja pašnekovas ir priduria, kad šio būsto nuoma jau domisi keli klientai.

„Ober-Haus“ Senamiesčio biuro vadovas Marius Čiulada, peržvelgęs minėtą nuomos skelbimą, tikina, kad nustatant šio būsto nuomos kainą galbūt ir perlenkta lazda, tai neturėtų tapti rinkos standartu. Tačiau taip pat jis priduria, kad nuomos kainos be abejonės šiandien yra aukštesnės ir, atrodo, kyla toliau.

„Galima drąsiai teigti, kad nuomos rinka yra aktyvi, nežiūrint to kad, jau lapkričio vidurys (paprastai po Vėlinių būsto nuomos rinka aprimsta). Šiemet vis dar stebime aktyvumą. Išnuomojama praktiškai viskas, klausimas tik – už kokią kainą. Tą lemia ir atvykstantys jauni specialistai iš užsienio (nemažai IT specialistų iš Baltarusijos), be to ir vietiniai nuomininkai atvyksta dirbti, studijuoti į Vilnių,“ – komentuoja NT ekspertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)