Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) jau keturioliktą kartą organizuojamame konkurse „Už darnią plėtrą“ dalyvauja NT plėtotojai, kurie įsitikinę, kad jų išvystytas gyvenamasis arba komercinės paskirties objektas (arba kompleksas) vertas geriausio NT projekto vardo. Pagrindiniai konkurso tikslai – įvertinti naujus NT projektus skirtingose kategorijose, kelti kokybės kartelę plėtotojams ir šviesti pirkėjus puoselėjant darnios plėtros idėjas. Paraiškas konkursui galėjo teikti visi NT plėtotojai. Šiemet jų sulaukta net 29: 9 paraiškos, pretenduojančios į Ateities projekto prizą, ir 20 į „Už darnią plėtrą 2021“ pagrindinio prizo laimėtojus. Paraiškos pateiktos iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos.

Du mėnesius (rugsėjį ir spalį) 10 komisijos narių važiavo savo akimis pamatyti ir įvertinti kiekvieną konkurse dalyvaujantį projektą. Jau netrukus, lapkričio mėnesio pabaigoje savo balsą už patikusį projektą galės atiduoti ir kiekvienas „Delfi būstas“ skaitytojas. O dabar, jūsų dėmesiui – konkurse dalyvaujantys gyvenamosios-komercinės paskirties objektai.

„Platinum 48”, UAB „Lithome“, Vilnius.

Projektuotojas: Studija „Kaparchitektai”, Andrius Raudonikis, Arunas Gardauskas, Linas Karmaza. Pastatas – komercinis-daugiafunkcinis, statinio paskirtis – gyvenamoji/biurų. Statybos pradėtos 2019 metais ir baigtas 2021 metais. Energinė pastato klasė – A.

Antakalnio rajone, greta Šilo tilto įgyvendintas modernaus architektūrinio dizaino projektas – viename pastate įkurti butai ir biurai. Naujojo objekto koncepcija pasirinkta atsižvelgiant tiek į biurų, tiek į nedidelių butų paklausą Antakalnyje bei privalumus, kuriuos suteikia tokių erdvių derinimas viename pastate. Tokiuose objektuose gyvenimas vyksta tarsi pamainomis – kol butų gyventojai išvykę į darbovietes, biuruose dirba į juos atvykę darbuotojai. O vakarai ir savaitgaliai čia taip pat ramesni, nes administracinės patalpos ištuštėja. Modernaus fasado pastatas išsiskiria svarbiu privalumu – gyventojai ir biurų darbuotojai naudojasi atskirais įėjimais. Gyvenamosios ir komercinės patalpos išskaidytos aukštais: pirmi trys aukštai – biurai, ketvirtas ir penktas aukštai – butai.

„Vytauto 35“, UAB „Eika”, Vilnius.

Projektuotojas: „Cloud“ architektai, „3SET“. Pastato paskirtis – administracinė, patalpos – gyvenamosios/biurų. Energinė klasė – A.

Pastatas pradėtas statyti 2018 metais, o baigtas – 2019-ais. Projekte buvo rengiami Architektūros, bei Inžinerinių dalių (ŠVOK, vandentiekio ir elektros) BIM modeliai. BIM modeliai buvo rengiami siekiant aiškiai vizualizuoti projekto sprendinius ir juos pristatyti visuomenei bei užsakovui, taip pat sumažinti projektinių klaidų tikimybę, bei padėti statybos aikštelei greičiau naviguoti projektinėje erdvėje. BIM modelių pagalba buvo tikslinimai medžiagų kiekiai, bei sprendiniai.

Projektas yra Žvėryne, sukurtas darbui ir gyvenimui. Čia jungiasi Žvėryno istorija, moderni architektūra, medžių alėjos, šalia tekanti upė. Tai trijų aukštų, unikalios architektūros pastatas, kuriame įrengtos komercinės patalpos bei butai. Pastato formos jungiasi į vientisą pastatą, primindamos Žvėryno gatvių tinklą ir, tuo pačiu, stilizuotus Gedimino stulpus. Gelsvų klinkerio fasadas puikiai dera prie aplinkinių pastatų. Projektas prisideda prie Žvėryno atsinaujinimo, palaiko jo, prestižinio rajono, įvaizdį.

„Sierakausko 25“, UAB „Realinija“, Vilnius.

Projekto vadovas: Tado Balčiūno architektūros biuras. Statinio paskirtis – gyvenamoji. Statybų darbai pradėti 2018 metais ir baigti 2020-aisiais. Energinė klasė A +.

Objektas yra Naujamiesčio dalyje, Z. Sierakausko gatvėje. Pagrindinis projekto akcentas – XX a. pradžios vila, kuri atkurta išsaugant ir atidengiant gražiausius jos architektūros elementus. Vilos paskirtis – komercinės patalpos. Greta vilos I-uoju etapu pastatyti trys gyvenamieji namai, kurių kiekvienas turi po 4 aukštus, sujungtus su požemine automobilių stovėjimo aikštele. Iš viso šiame etape pastatyti 52 butai nuo 30 iki 190 kv. m su daugiau nei 20 skirtingų išplanavimų.

Pastatai atitinka A+ energinio naudingumo klasę, juose įrengtas geoterminis grindinis šildymas, kombinuotas su miesto šilumos tinklais, grindinis vėsinimas šiltuoju metu laiku, rekuperacinė vėdinimo sistema, sumontuoti mediniai aliuminiu kaustyti langai.

Laiptinėse sumontuotas energiją tausojantis LED apšvietimas, akį patraukia natūralaus medžio apdaila, panoraminiai liftai. Požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje atvesti įvadai elektromobilių pakrovimo stotelėms.

Co-living projektas „Liv_in Vilnius“, UAB „Eriadas“ ir UAB „Eta“ projektai, Vilnius.

Projektuotojai: UAB „Trys A.M.“ architektė Auksė Garšvaitė / PV Kazimieras Reimeris. Pastatas – poilsio paskirties. Statybos pradėtos 2019 metais, o baigtos – 2020-aisiais. Energinė klasė – A+.

„Liv_in Vilnius“ – tai didžiausias co-living projektas Baltijos šalyse. Co-living gyvenimo koncepcija patraukli jauniems, išsilavinusiems profesionalams, kurie nori gyventi aktyviai, patogiai, būti mobilūs ir turėti kuo mažiau ilgalaikių finansinių įsipareigojimų bankams. Kiekvienas „Liv_in Vilnius“ komplekso gyventojas turi privačią asmeninę erdvę su atskiru vonios kambariu, praktiška virtuvės zona ir balkonu. Gyventojams „Liv_in Vilnius“ projekte sukurtos funkcionalios bendrosios erdvės bendruomenės kūrimui, renginiams, sportui, poilsiui ir darbui: sporto salė, kino, žaidimų kambarys, darbui skirtos zonos su konferencijų kambariu ir pan. Tarp korpusų įkomponuoti kiemeliai, kurie yra jaukiai apželdinti ir pritaikyti vidiniams bendruomenės poreikiams. Co-living Tai yra vieta, kur gyventojai turi galimybę susikurti aktyvų socialinį gyvenimą, užmegzti naujas asmenines ir profesines pažintis. Čia reguliariai organizuojami įvairūs renginiai – pristatymai, paskaitos, pokalbiai prie kavos su įdomiais žmonėmis, jogos užsiėmimai, maisto ruošimo vakarėliai, įvairūs suburiantys žaidimai.

Įsidėmėkite šiuos objektus, nes jau netrukus turėsite galimybę atiduoti savo balsą už labiausiai patikusį ir verčiausią nugalėtojo vardo konkurse „Už darnią plėtrą“. O jeigu gyvenamosios-komercinės paskirties objektai jūsų nesužavėjo, ankstesnėse publikacijose savo mėgstamiausią projektą galėsite išsirinkti iš įspūdingų biurų, pramonės pastatų, kurių aprašymus ir nuotraukas rasite ČIA arba gyvenamosios paskirties daugiabučių kompleksų, kurių nuotraukas ir aprašymus rasite ČIA. Sekite konkursą „Už darnią plėtrą“ „Delfi būstas“ kanale ir feisbuko paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)