„Labai didžiuojamės šiuo projektu. Tęsiant gerąsias Žvėrynui būdingos mažaaukštės statybos tradicijas, „Žvėryno Lapės“ – 4 aukštų namas su anstatais. Kiekviename bute numatytas balkonas arba privatus lauko kiemelis su terasa maloniems vakarams prabangos ir ramybės simboliu tapusiame rajone,“ – pranešime spaudai pasakoja projekto pardavimo partnerio „Resolution“ vadovė Džiuginta Daujotaitė.

„Žvėryno Lapes“ sudaro trys istorinį Žvėryno užstatymą atitinkantys korpusai: du gyvenamieji namai ir vienas komercinis pastatas. Daugiabutyje bus įrengti 29 butai, turintys 2–4 kambarius (nuo 39,18 iki 156,73 kv.m). Komercinės patalpos sieks iki 400 kv. m.

„Resolution“ jau kviečia rinktis naujus namus patogiam gyvenimui ar vietą verslo vystymui. Kvadratinio metro kaina – nuo 2900 EUR.

Visas „Žvėryno Lapių“ vidinis kiemas skirtas poilsio bei aktyvaus laisvalaikio zonoms, vaikų žaidimo aikštelėms, augmenijai. Gyventojų ramybės netrikdys besiparkuojantys kaimynai – kieme mašinų tiesiog nebus. Automobilius bus galima patogiai palikti dviejų lygių požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje, kurioje bus įrengti ir sandėliukai bei dviračių saugykla.

Dešiniajame Neries krante įsikūręs Žvėrynas – vienas seniausių ir paklausiausių Vilniaus rajonų tiek tarp nekilnojamo turto vystytojų, tiek tarp gyventojų dėl galimybės gyventi unikalaus ir saugomo kraštovaizdžio apsuptyje, arti miesto centro.

Vos per 12 minučių pėsčiomis nuo „Žvėryno Lapių“ – dar XVI a. siekiantys tvenkiniai, patenkantys į valstybės saugomo Žvėryno vandens malūno pastato teritoriją. Prie jų kadaise ganėsi stirnos, danieliai bei kiti gyvūnai. O iki pat XIX a. vidurio dabartinė Žvėryno teritorija priklausė LDK didikams Radviloms, kurie čia puoselėjo senovinį pušyną, jį apgyvendino briedžiais, stumbrais, lapėmis... Vėliau dalis teritorijos buvo paversta parku, kurio vietovėse dabartiniai Žvėryno gyventojai iki šiol maloniai leidžia laisvalaikį.

Žvėrynas išsiskiria ne tik istorine verte ar želdiniais, bet ir savo medine architektūra, nedidelėmis jaukiomis gatvelėmis. Patogų gyvenimą miesto centre kuria ir gurmanų pamėgti restoranai, šalia esantis Vingio parkas.

Delfi primena, kad dėl šio projekto į kovą buvo sukilę Žvėryno gyventojai. Buvo kritikuojamas pats pastatų projektas, kaip galimai neatitinkantis unikalaus mikrorajono kraštovaizdžio, taip pat buvo keliami klausimai, ar pastatų projektas parengtas pagal statybos šioje vietovėje reikalavimus ir reglamentus (aukštingumą ir pan.), pastebėta, kad pastatas turi antstatą, kuris, kaip teigė gyventojai, statytojui leidžia prasprūsti pro statybų šiame mikrorajone reikalavimus. Iš pradžių savivaldybė pasmerkė statytojų veiksmus, tačiau vėliau, po svarstymų ir projekto taisymų, jis buvo patvirtintas.

Plačiau apie gyventojų nuogąstavimus ir projektą Lapių gatvėje skaitykite ČIA ir ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)