Teikia ilgalaikės nuomos paslaugas

Koronaviruso pandemija ypač daug įtakos turėjo turizmo ir trumpalaikio apgyvendinimo sektoriams. Sąstingį patyrė ir NT rinka, ypač trumpalaikės nuomos segmentas. NT analitikai iškart prognozavo, kad nemaža dalis trumpalaikės nuomos butų bus siūlomi ilgalaikei nuomai. Pasirodo, šiuo keliu nuėjo ir vienas iš prabangiausių Lietuvos viešbučių – „Grand Hotel Kempinski Vilnius“. Kaip „Delfi būstui“ sakė viešbučio generalinis direktorius Kai Schukowski, apgyvendinimo įstaiga siūlo ilgalaikę nuomą nuo mėnesio iki metų su galimybe nuomą pratęsti. Anot jo, sprendimas siūlyti tokią paslaugą buvo priimtas atsižvelgiant į esamą situaciją, kai užsienio turistų labai sumažėjo ir išaugo vietinio turizmo paklausa. Viešbučio vadovo teigimu, buvo nuspręsta labiau atsigręžti ir susikoncentruoti į vietinę rinką.

„Kiek mums žinoma, ilgalaikė viešbučio apartamentų nuoma yra naujiena Lietuvos rinkoje, niekas anksčiau to nėra daręs. Mintis siūlyti ilgalaikę nuomą kilo generuojant idėjas ir tariantis su visa komanda. Šis laikotarpis visiems nelengvas, taip pat ir mums, dirbantiems turizmo bei svetingumo industrijoje. Nelengvi laikai verčia mus į viską žiūrėti kūrybiškiau, ieškoti sprendimų, apie kuriuos anksčiau negalvojome“, – tikina K. Schukowski.

Šiuo metu, pasak viešbučio vadovo, ilgalaikei nuomai siūlomi dviejų kategorijų prabangūs apartamentai – Deluxe Cupola Suite bei Executive Suite. Tiesa, šiuose apartamentuose nėra virtuvės ar kitų buitinių prietaisų, tačiau nuomininkai gali naudotis 5 žvaigždučių viešbučių teikiamomis privilegijomis: kasdieniu kambarių tvarkymu, kasdieniais pusryčiais restorane, SPA.

„Nuomos mėnesio kaina yra 4500 Eur. Svečiai, kurie nuomojasi apartamentus, turi galimybę lankytis „Kempinski the SPA“ pirčių bei baseino erdvėse, sporto salėje, SPA, be to, gauna 10 proc. nuolaidą restorane „Telegrafas“, bare „Le Salon“, nemokamą vietą mūsų uždaroje saugomoje automobilių stovėjimo aikštelėje“, – kainą ir tai, ką už ją gauna gyventojas, įvardija viešbučio vadovas ir priduria, kad užklausų dėl tokios nuomos galimybės viešbutis sulaukia.

Papildomai veiklai „ne“ nesako

„Delfi būstas“ pasiteiravo kitų didžiųjų viešbučių, ar šie neplanuoja teikti ilgalaikės nuomos paslaugų. Viešbučio „Pacai“ direktorė Rūta Pulkauninkaitė-Macikė sako, kad viešbutis priima svečius ilgesniam laikotarpiui, tačiau tokiu atveju apgyvendinimo kaina derinama individualiai.

„Nuo atsidarymo mielai priimame ilgiau pabūti norinčius svečius ir į ekonominės klasės, ir į kitų kategorijų kambarius. Ilgalaikio apgyvendinimo („apartamentų nuomos“) kainos derinamos individualiai – jos priklauso nuo pasirinkto kambario bei kitų pageidaujamų paslaugų. Turėjome svečią, kuris gyveno viešbutyje 8 mėnesius, netgi per visą karantiną, taip pat dabar turime kelis svečius, rezervavusius apartamentus iki Kalėdų“, – informuoja R. Pulkauninkaitė-Macikė.

Viešbučio vadovės teigimu, sumažėjusį turistų kiekį stengiamasi kompensuoti viešbučio erdves išnaudojant įvairioms paslaugoms teikti: galima filmuoti, fotografuoti reklamas ir pan. Taip pat šiemet populiaru tapo viešbučio erdves naudoti asmeninėms fotosesijoms.

„Vilnius Grand Resort“ pardavimo ir rinkodaros direktorius Albertas Zinevičius sako, kad kol kas viešbutis yra patenkintas užimtumu ir papildomų veiklų, ilgalaikės nuomos paslaugų neplanuoja.

„Naujojo „The V SPA & Wellness“ centro atidarymas leido mums papildyti pardavimus ne tik verslo, bet ir individualiems klientams, tai užtikrina mūsų viešbučio užimtumą šiais metais“, – komentuoja pašnekovas ir priduria, kad planuojama ir šio SPA plėtra.

Ateityje viešbučiai imsis daugiau papildomų veiklų

Viešbučiams išgyvenant ne pačius geriausius laikus, šie griebiasi įvairių priemonių, kaip pritraukti klientus. Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė sako, kad ilgalaikės nuomos viename iš prabangiausių viešbučių pasiūlymai jos nestebina. Maža to, anot pašnekovės, tokia paslauga nėra jokia naujiena.

„Paslauga nenustebino, yra apartamentų viešbučiai, yra visokių formatų. Žinant, kad verslo viešbučių užimtumas 6 proc. ir reikės išgyventi iki kito sezono, o iš valstybės pagalbos kol kas nesulaukiame, tai veiklos tikrai nestebina, verslas tikrai galvos, kaip paįvairinti veiklą. Pavyzdžiui, viešbutis „Stikliai“ jau seniai turi vieną bloką viešbučio, o kitą – apartamentų. Verslas ieško būdų, kaip išgyventi, ir lanksčiai žiūri į visas situacijas. O situacija verslo viešbučiams tikrai bloga“, – sako E. Šiškauskienė.

Evalda Šiškauskienė

Ji tęsia, kad, esant tokios ilgalaikės nuomos paklausai, panašių pasiūlymų galime pamatyti ir daugiau. Taip pat, anot restoranų ir viešbučių atstovės, apie patalpų užimtumą reikės galvoti ir ekonominės klasės viešbučiams.

„Ir kitų kategorijų viešbučiai galvos, ką daryti. Galbūt su universitetais bendradarbiauti, studentus priimti gyventi. Viską diktuos rinka. Verslas visada ieško nišų, ir studentų apgyvendinimas yra niša, nes kai kurie bendrabučiai prastos būklės, yra žmonių pasiturinčių, manau, kad tai būtų vienas iš būdų, kaip išnaudoti patalpas. Pilaitėje „Green Hotel“ tai jau daro – į keletą aukštų priima studentus“, – pabrėžia pašnekovė ir priduria, kad sektorius vis dar tikisi daugiau pagalbos iš valstybės, ne tik paskolų ir palūkanų mokėjimo atidėjimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)