1895 metais statytas istorinis namas iš pradžių priklausė jos seneliui Johnui Vernou Bouvier jaunesniajam ir Bouvier šeimos rankose išliko dešimtmečiais. Nors J. Kennedy Onassis gimė ir augo Niujorke, ji ir jos jaunesnioji sesuo Lee bei jųdviejų tėvai – bankininkas Johnas Vernou Bouvier III, dar vadintas Juoduoju Džeku („Black Jack“), ir aukštuomenės atstovė Janet Lee Bouvier – Vaildmuro viloje vasarodavo.

Šiuo metu pastatas priklauso „Davis Polk & Wardell“ advokato Richardo D. Spizzirri palikimo paveldėtojams. Pats R. D. Spizzirri mirė 2015 metais.

„Mūsų širdyse jis užima ypatingą vietą“, - apie namą, kurį R. D. Spizzirri įsigijo praėjusio amžiaus 10-ajame dešimtmetyje, leidiniui „The Mansion Global“ sakė R. D. Spizzirri duktė Hillary McAtee.

J. Kennedy Onassis vasarnamis (www.sothebysrealty.com nuotr.)

Namas, kuriame yra šeši miegamieji ir keturi su puse vonios kambario, stūkso Apaquogue kelyje išpuoselėtoje Ist Hamptono dalyje. Jis yra vos už kelių pastatų nuo „Grey Gardens“ – liūdnai pagarsėjusios vilos, kurioje gyveno ekscentriškoji J. Kennedy Onassis teta Edith Ewing Bouvier Beale, vadinta Didžiąja Edie, ir jos dukra Edith Bouvier Beale, vadinta Mažąja Edie. 1975 metų dokumentiniame filme „Grey Gardens“ buvo atskleista, jog kadaise didinga vila buvo apleista, ir tai įvyko iš dalies dėl specifinių šeimininkės ir jos dukters bruožų. Pagal šią istoriją 2009 metais buvo sukurtas vaidybinis to paties pavadinimo filmas, kuriame Jessica Lange ir Drew Barrymore atliko atitinkamai Didžiosios ir Mažosios Edie vaidmenis.

J. Kennedy Onassis vasarnamis (www.sothebysrealty.com nuotr.)

Anot parduodamo namo skelbimo, „šeima savaitgaliais netoliese esančioje pievoje rengdavo polo mačus ir šiame šlovingame pastate leisdavo laiką su bičiuliais“.

Vaildmuras taip pat yra netoli Lasatos – dar didesnio dvaro, taip pat priklausiusio Johnui Vernou Bouvier jaunesniajam. Būtent čia gimė jaunosios jojikės J. Kennedy Onassis meilė žirgams. Rinkoje už 2,19 mln. dolerių taip pat parduodamas namas „Abraham Baker House“, kuris anksčiau vadinosi Ist Hamptono jojimo klubu ir kurio teritorijoje J. Onassis Kennedy jodinėjo visą savo jaunystę.

Vaildmuras užima maždaug 0,4 ha sklypą, o paties pastato plotas siekia per 370 kvadratinių metrų. Pradedant dvišlaičiu stogu, pastatą juosiančia veranda ir baigiant atriumu bei pergolės dengiama terasa, šį namą galima laikyti pačiu tikriausiu vasarnamiu.

J. Kennedy Onassis vasarnamis (www.sothebysrealty.com nuotr.)

Netoli paplūdimio esančiam namui taip pat priklauso atskirai stovintis buvęs karietų garažas, kurį vienas iš buvusių namo savininkų – abstraktaus ekspresionizmo tapytojas ir skulptorius Adolphas Gottliebas – pavertė meno studija.

Namą puošia Paladijaus stiliaus durys, o jo viduje suklotos medinės grindys. Svetainė turi medinę nišą, puikiai tinkančią didžiulei bibliotekai. Erdviame valgomajame yra ir daugiau nišų. Jame lengvai telpa stalas su dešimčia kėdžių, todėl tai yra puiki vieta gausios kompanijos pasisėdėjimui. Šviesus ir erdvus namo išplanavimas atveria vaizdus į kruopščiai prižiūrėtas pieveles ir aplinkinį provincijos gamtovaizdį.

Nors per daugelį metų šis pastatas buvo ne kartą renovuotas ir atnaujintas, jame išliko ir originalių elementų, pavyzdžiui, vonia ant „letenėlių“. Virtuvėje liko išsaugota kokliais dengta krosnis, kūrenama malkomis, o svetainėje tebėra senasis židinys.

Šio namo pardavimu rūpinasi Paula Butler iš agentūros „Sotheby’s International Realty“. Visą skelbimą galite išvysti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)