Krenta ne viso NT pardavimai

Šiuo metu NT rinka yra stabtelėjusi. Pasak „Žinių radijuje“ kalbėjusio „Capital Team“ NT brokerio Pauliaus Banevičiaus, NT pirkimas sustojęs kaip ir kitų nebūtinų paslaugų ar prekių.

„Natūralu, kad kaip ir visos prekės ir paslaugos, taip ir NT rinkoje pirkimas yra sulėtėjęs. Pirkėjų yra mažiau. Ypač šiuo karantino laikotarpiu tai yra aktualu, nes NT nėra pirmo poreikio prekė. Bet pirkimas, judėjimas po truputį vyksta“, – laidoje tikino pašnekovas.
Pasak P. Banevičiaus, NT rinkoje yra daug neaiškumo: ne visada aiškios bankų kreditavimo galimybės, žmonės bijo dėl savo darbo, pajamų. Kita vertus, yra tam tikro pobūdžio NT, kurio žmonės dairosi ir nori net šiuo sudėtingu laikotarpiu.

„Šiuo metu pirkėjai ieško sklypų, sodybų, pigaus NT. Pirkėjų trūkumas pasijautė vidurinės klasės būstų segmente. Prabangaus segmento pirkėjų sulėtėjimo nesijaučiame, nes tai specifinis segmentas, tų pirkėjų ir objektų ir taip nėra daug. Jie taip greitai nesikeičia“, – tikino NT brokeris.

Tęsdamas mintį apie bankus, NT brokeris paaiškino, kad šiuo metu, ar suteikti paskolą, bankai vertina kiekvieną atvejį individualiai.
„Vertina patį objektą, žmogaus pajamas, darbo pobūdį, nes bankai yra išskyrę rizikingas darbo sferas, pavyzdžiui, aviacija, turizmas, viešo maitinimo sektorius, kurių darbuotojams šiuo metu sudėtinga arba neįmanoma gauti paskolos“, – teigė P. Banevičius.

Taip pat, anot jo, keičiasi paskolos proporcija, kiek bankas prašo įnešti pradinio įnašo.

Sėkmingas pardavimas įmanomas

„Capital Team“ NT brokerio Igno Zabarausko teigimu, pardavimai NT rinkoje koregavosi ir dėl to, kad žmonės atsakingai laikosi karantino ir stengiasi neturėtų nebūtinų kontaktų bei atideda būsto apžiūrą saugesniam laikotarpiui.

„Pardavėjai niekur nedingsta, jie stengiasi laiko neeikvoti. Antrinėje rinkoje žmonės baiminasi kontaktų, o kita dalis supranta, kad šiuo laikotarpiu bus sunki parduoti, todėl atideda tai vėlesniam laikotarpiui“, – teigė I. Zabarauskas.

Pasak NT brokerio, šiuo metu sėkmingai parduoti gali tie pardavėjai, kurie turi išskirtinį NT, t.y, tokį, kuris patenka tarp objektų, kurių pasiūla šiuo metu yra maža.

„Jeigu tam tikro segmento objektų pasiūlos nėra daug, tokiu atveju galite sėkmingai parduoti už gerą sumą. Taip pat reikia nepamiršti, kad šiuo metu norint parduoti už norimą kainą, reikia padirbėti pateikiant butą, nes apžiūrių nevyksta daug. Todėl reikia išsiskirti, pasistengti“, – akcentavo pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)