Savivaldoms siūlomi pastatai ir patalpos yra Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Tauragėje, Akmenėje, Kupiškyje, Pabradėje, Plungėje, Skuode ir Viešvilėje.

„Susidūrus su ekstremalia situacija, reikalingas visų susitelkimas, nes priešas bendras. Operatyviai peržiūrėjome valdomą turtą ir atrinkome pastatus ir patalpas, kurios, mūsų manymu, galėtų prisidėti prie pandemijos suvaldymo. Raginame savivaldybes, iškilus būtinybei, kreiptis į Turto banką dėl galimybės naudotis patalpomis karantinui ir kitoms būtinosioms reikmėms“, – sako Mindaugas Sinkevičius, Turto banko generalinis direktorius.

Tarp siūlomų pastatų – mokyklos, bendrabučiai, administraciniai pastatai, gyvenamieji namai ir kt. paskirties pastatai. Patalpos nenaudojamos, tad jas greitai galima pritaikyti pagal iškilusius poreikius. Taip pat jie pastatyti arba kaip atskiri kompleksai, arba turi atskirus įėjimus, kas užtikrina saugumą ir palengvina kontrolę karantino periodu. Bendras patalpų plotas sudaro apie 30 tūkst. kv. m.
„Savivaldos geriausiai žino situaciją vietoje ir besikeičiančius poreikius, todėl dar kartą raginčiau iškilus būtinybei kreiptis į mus. Iš savo pusės pažadame operatyvius sprendimus skiriant patalpas“, – teigia M. Sinkevičius.

Pirmasis kompleksas karantinui praėjusią savaitę jau perduotas Kauno miesto savivaldybei. Kulautuvoje (Kauno r.) esančiame 6,4 tūkst. kv. m buvusio reabilitacijos centro komplekse savivaldybė įrenginėja patalpas sergantiems lengvos formos koronos virusu. Skaičiuojama, kad komplekse vienu metu galės būti gydoma iki 200 pacientų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)