Mieste tokių butų – labai mažai

Sakykime, kad buvote labai taupus arba pardavėte nekilnojamąjį turtą regione ir turite 30 tūkst. eurų, kuriuos norite investuoti į būstą, kuriame galbūt gyvensite pats arba jį nuomosite. Ar įmanoma už tokią sumą įsigyti nekilnojamojo turto?

Nekilnojamojo turto agentūros „Ober-Haus“ Būsto departamento vadovas Antanas Kišūnas tikina, kad tas, kuris sostinėje ras būstą už 30 tūkst. eurų – tikras laimingasis.

„Pasakysiu labai paprastai: tokio būsto Vilniuje praktiškai nėra. Nebent išskirtiniais atvejais bendrabučio kambarys ar neįrengtas vieno kambario butas Salininkuose ar kitame rajone“, – pabrėžia pašnekovas.

Anot eksperto, vieną kitą NT pasiūlymą už tokią sumą galima rasti toliau nuo sostinės nutolusiuose rajonuose, tačiau senesnės statybos namuose. Tokie butai dažniausiai būna mažo ploto ir ne pačios geriausios būklės.

„Vilniuje ir arčiau Vilniaus esančių butų kainos prasideda nuo 50 tūkst. eurų. Anksčiau Naujininkai buvo rajonas su pigesniu NT, tačiau ir šio rajono vizija keičiasi, kyla ir kainos. Aišku, jos dar nėra pasiekusios kitų miegamųjų rajonų NT kainų, tačiau kyla. Po 30 tūkst. eurų kartas nuo karto atsiranda pasiūlymų, tačiau jie greitai graibstomi, nes yra gera investicija“, – aiškina A. Kišūnas ir priduria, kad net ir Vilniaus rajone tokie pasiūlymai būna labai reti.

Salininkai

Pašnekovas tęsia, kad prieš perkant būstą už mažą kainą, ypač jei jis yra toliau nuo miesto, reikia gerai pasidomėti, ar tame rajone yra išvystyta infrastruktūra, ar patogus susisiekimas. Taip pat jis primena, kad nereikia pamiršti, jog nusipirkus tokį būstą, gali laukti nemažai papildomų investicijų, priklausomai nuo to, apie kokius namus svajoja pirkėjas.

„Jeigu žmogus nedidelio ploto būstui medžiagas pirks su nuolaidomis, jis jį suremontuos mažais kaštais, tačiau turint omenyje, kad veikiausiai tas butas bus senas, bus senos komunikacijos, kurias galbūt reiks keisti, tai visa tai gali kainuoti brangiau nei dalinė apdaila. Nes naujos statybos atvejais investuojama į butą, o senos – „iš buto“: išmetami seni daiktai, išmontuojamos senos komunikacijos, nulupami seni tapetai ar nuskutami seni dažai. Tai čia yra didelė laiko ir pinigų investicija“, – aiškina A. Kišūnas.

Kokį būstą galima įsigyti už 30 tūkst. eurų?

Nekilnojamo turto ekspertė, „Capital home“ biuro savininkė Rasa Mitkienė pasakoja, kad paprastai Vilniuje būstų už 30 tūkst. nėra daug. Pašnekovė dalijasi vieno iš tokių butų, esančių Tarandėje, nuotraukomis.

„Dar prieš metus toks 1 kambario butas be remonto kainavo 35 tūkst. eurų“, – priduria R. Mitkienė.

Ji tęsia, kad tokių pasiūlymų sostinėje ar aplink ją yra labai nedaug. Dažniausiai už tokią sumą parduodami butai dar net nepastatytuose daugiabučiuose, kai gyventojai būstą renkasi iš brėžinių. Taip pat yra atvejų, kai vystytojai siūlo būstą už 30 tūkst. eurų senuose, rekonstruotuose pastatuose. Pasak NT ekspertės R. Mitkienės, toks butas yra gera investicija tiems, kurie ieško buto nuomai.

„Turint lėšų, verta investuoti ir įsigyti keletą tokių butų, juos ekonomiškai įrengti ir pelnas garantuotas“, – tikina pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (317)