Bulgarija

Ši Rytų Europos šalis gali pasigirti vaizdingu kraštovaizdžiu, žydra jūros pakrante ir saulės voniomis vasaros metu, taip pat ir kalnų grožiu atėjus žiemai. Jeigu ieškote pačių pigiausių būstų Europoje – Bulgarija turėtų atsirasti sąrašo viršuje. Šioje šalyje dviejų kambarių butą galima rasti už 3300 eurų. Žinoma, tokios kainos daugiau galioja provincijos vietovėms.

Bulgarijos sostinėje Sofijoje taip pat galima rasti pasiūlymų už itin žemas kainas – yra turto už 50 tūkst. eurų ar netgi mažiau, priklausomai nuo būsto dydžio. Be to, Bulgarijoje ne tik vienas pigiausių NT Europoje, pragyvenimo išlaidos čia taip pat nedidelės.

Rumunija

Antra sąraše galėtų būti Rumunija bei jos sostinė Bukareštas – čia taip pat galima rasti išskirtinai pigų būstą. Vidutinė kvadratinio metro kaina čia yra 1236 eurai, o tai reiškia, kad dviejų kambarių butas kainuos apie 67 tūkst. eurų. Tai yra 10 kartų pigiau negu Londone.

Ne tik NT čia pigus, bet ir visa kita Bukarešte – tikrai žemomis kainomis.

Bukareštas

Turkija

Tik 5 proc. Turkijos yra Europoje ir toje nedidelėje dalyje yra garsusis Stambulas. Čia taip pat NT – vienas pigiausių Europoje. Turkijoje vidutinė dviejų kambarių būsto kaina yra maždaug 116 tūkst. eurų. Nepaisant to, kad čia būstas yra brangesnis nei Bulgarijoje ar Rumunijoje, vis dėlto, pragyvenimo išlaidos čia nedidelės.

Kroatija

Vieni iš pigiausių būstų gali būti randami Kroatijoje esančiame Istrijos regione. Už 2 kambarių būstą čia reikėtų susimokėti apie 134 tūkst. eurų. Tai yra pakankamai maža kaina turint omenyje įspūdingą kraštovaizdį, nuostabią jūrą ir neįtikėtinai gražius miškus, apsupusius Istriją. Kroatija taip pat gali pasigirti esanti itin mėgstama turistų, be to, šaltos žiemos aplenkia šią šalį. Nepaisant to, reikia turėti omenyje, kad Kroatijoje yra daug miestų, kuriuose gyventi toli gražu nėra pigu. Meje ir Splitas yra vienos ir brangiausių šalies vietų, kur kvadratinio metro kaina vidutiniškai kainuoja 3470 eurų.

Istrija

Graikija

Paskutinė vieta šiame sąraše yra garsioji Graikijos sostinė – Atėnai. Čia išties galima rasti vienas mažiausių NT kainų Europoje. Puikų dviejų kambarių butą Atėnuose galima įsigyti už maždaug 145 tūkst. eurų. Yra ir variantų, kurie pigesni. Vidutinė kvadratinio metro kaina šiame mieste siekia 1472 eurus. Atėnai kupini įstabios architektūros ir nesibaigiančios istorijos, tūkstantmečius saugomo palikimo, o graikų virtuvė nepalieka abejingų. Reikia turėti omenyje ir tai, kad Atėnai – vienas lankomiausių Europos miestų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)