Anot eksperto, trumpalaikė nuoma populiariausia Vilniaus centrinėje dalyje bei Senamiestyje dėl akivaizdžių priežasčių – turistai, atvykę į miestą, ieško apsistojimo kuo arčiau lankomų objektų.

Jis pastebėjo, kad ilgalaikei nuomai paklausa yra ir miegamajame rajone, tačiau trumpalaikei nuomai geriausia rinktis būstą kuo arčiau sostinės centro.

Ilgalaikės nuomos privalumas – pastovumas

M. Mikočiūnas pasvarstė, jog pagrindinis ilgalaikės nuomos privalumas yra tai, jog turtą išnuomojus nebereikia dėl jo sukti galvos – kartą per mėnesį stabiliai gaunamos pajamos. Nuomojant būstą ilgą laiką, sutaupomi nervai ir laikas.

Kitaip tariant, ilgalaikė nuoma geriausiai tinka tiems, kurie nenori skirti laiko būsto administravimui.

„Yra toks mitas, kad lyginant su trumpalaike nuoma, ilgalaikės nuomos gyventojas mažiau „nugyvena“ turtą. Žmonių galvose yra tokia psichologinė baimė, kad į trumpalaikę nuomą atvažiuoja nežinia kas, nežinia ką daro ir iš tų namų padarys viešnamį. Taip nėra, tai yra mitas – butas mažiau „nugyvenamas“ trumpalaikėje nuomoje negu ilgalaikėje“, – laidoje „LiveDinner.TV“ kalbėjo M. Mikočiūnas ir pridūrė, kad įvairių nuomininkų būna, tačiau žmogus atvykęs laiko bute taip pat daug nepraleidžia.

Trumpalaikei nuomai skirtas būstas taip pat yra nuolatos prižiūrimas keičiantis gyventojams, nes kaskart jį reikia nuodugniai sutvarkyti – viską išplauti, pakeisti patalynę, sutaisyti, kas sulaužyta ir t.t.

Dar vienas ilgalaikės nuomos pliusas – pastovumas. Čia visada yra vienas nuomininkas, kuris kai kuriais atvejais nuomotis tą patį būstą gali daugybę metų.

Nuoma

Iš trumpalaikės nuomos galima uždirbti gerokai daugiau

„Pinigai turbūt yra tas dalykas, dėl kurio žmonės renkasi trumpalaikę nuomą. Tikrai yra galimybė gauti didesnį uždarbį. Galima paskaičiuoti, kad būtų aiškiau, apie kokius pinigus šnekam, nes labai dažnu atveju žmonės kalba labai abstrakčiai“, – tvirtino M. Mikočiūnas.

Jis įvardijo, kad buto, kurio ilgalaikė nuoma mėnesiui kainuoja apie 600 eurų Vilniaus centre arba Senamiestyje, vienos nakties kaina yra apie 50-60 eurų. Anot pašnekovo, vasaros mėnesiais, kai yra sezonas, tinkamai išnaudojant administravimo platformas užimtumas yra apie 70-80 proc. Ne sezono metu, žiemą, jis siekia apie 30-40 proc.

Taip skaičiuojant, vasaros mėnesiais butas užimtas būna apie 21-24 dienas, todėl preliminariai iš to galima uždirbti 1000-1200 eurų. Tik reikėtų paskaičiuoti administravimo išlaidas ir jas išminusuoti. Pačiam prižiūrint būstą tai kainuoja laiką, o samdant būstą administruojančią įmonę – dažniausiai tam tikrą procentą nuo gaunamų pajamų.

Žiemos metu skaičiuojant pagal minėtą užimtumą, trumpalaikės nuomos būstas būna išnuomotas 9-12 dienų, tad grubiai skaičiuojant, tuomet per mėnesį galima uždirbti 450-600 eurų.

Nuoma

Apie trumpalaikę nuomą dažnai net nesvarstoma

M. Mikočiūnas atkreipė dėmesį, kad administruojančios įmonės darbas yra ne tik prižiūrėti būstą, bet ir pritraukti daugiau svečių, padidinti užimtumą. Visgi, skirtingos bendrovės dirba pagal skirtingus principus.

Anot eksperto, trumpalaikė nuoma vis dar supama nepagrįstų baimių, vyresni žmonės rečiau ryžtasi nuomoti savo turtą trumpam laikui – daugiausia trumpalaike nuoma užsiima jaunesni žmonės.

Jis taip pat pastebėjo, jog tam, kad trumpalaikė nuoma atneštų daugiau pajamų, geriau turėti keletą nuomojamų būstų – administravimo kaštai išlieka panašūs prižiūrint tiek vieną, tiek du būstus, o nauda – dviguba.

„Aš nereklamuoju trumpalaikės nuomos, čia kiekvienam yra pasirinktinai, kiekvienas nuomotojas turi teisę rinktis. Tik ką aš noriu pasakyt, kad dažnai net nesvarstoma trumpalaikė nuoma, nes nežinia kas ten bus. O kai palyginama, reikėtų įsivertinti pliusus ir minusus ir tada nuspręsti, kas yra priimtiniau“, – aiškino M. Mikočiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)