Žmonės galės rinktis iš įvairių patalpų – nuo 11 kv. metrų ploto kūrybinių dirbtuvių iki 94 kv. metrus užimančių loftų. Daugiausia bus siūloma 41-47 kv. metrų ploto loftų. Pasak vystytojo, projekto kainodara labai palanki jauniems žmonėms – kvadratinio metro kaina čia svyruos nuo 855 iki 1442 eurų.

Planuojama, kad pastato energetinio naudingumo klasė bus B, todėl šildymo kaina vidutinio dydžio loftui sieks 40-50 eurų per mėnesį.

„Vidutinį, 47 kv. m ploto, loftą galima įsigyti už 40 tūkst. eurų. Tai suteikia prieinamumą daugeliui žmonių, nes gaudamas ir 600 eurų atlyginimą, žmogus gali akredituotis ir mokėti mėnesinę įmoką iki 140 eurų“, – sakė „Freiheit“ koordinatorė Monika Kuzminskaitė.

Projekte bus kuriamos bendrosios erdvės, planuojama įrengti išskirtinius koridorius bei terasą ant stogo, kur bus bendra erdvė, skirta gyventojams. Numatyta įrengti ir darželio-šiltnamio zoną, kurioje būtų galima auginti prieskonius, daržoves. Automobiliams bus skirta viena aikštelė priešais pastatą ir viena už jo. Iš viso bus 100 parkavimo vietų.

„Suplanuotos ir aktyvaus laisvalaikio zonos, vieta griliui, lauko kino teatras“, – vardijo M. Kuzminskaitė.

Projektą planuojama užbaigti per metus

Jau spalio mėnesį antrojo aukšto loftų raktai bus perduoti naujiems savininkams į rankas. Projektas įpusės ties Naujaisiais metais, o pabaiga numatyta kitų metų gegužės mėnesį.

Verta atkreipti dėmesį, kad šių loftų paskirtis bus negyvenamoji, o kūrybinių dirbtuvių. Nors dėl šios priežasties gyventojams teks susimokėti mokestį, „Baltic Asset Management“ investicinių projektų vadovas Jonas Kėžys paskubėjo nuraminti, kad šiame projekte jis nebus didelis.

„Iš tiesų, mokestis už kūrybines dirbtuves Vilniaus mieste siekia 1 proc. nuo rinkos vertės, kas nurodyta Registrų centro išraše. Tai būtų 150-200 eurų metinis mokestis. Pakankamai simbolinis mokestis, įvertinus kokybę ir patrauklią kainą, kurią gali gauti pirkėjas“, – tvirtino J. Kėžys.

M. Kuzminskaitė sakė, jog Savanorių prospektui numatyta miesto plėtra. Taip, anot jos, nutiko dėl esančios infrastuktūros bei konversijos galimybių.

Pastatas, kuriame įsikurs loftai, turi ir savo istoriją. Jis pastatytas 1983-iaisiais metais, o iki 2007-ųjų jame veikė mėsos kombinato kulinarijos cechas. Pastate išliks autentiškos buvusio cecho detalės: metalinės arkos, senosios keraminių plytelių grindys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)