Net jei neketinate nuomoti buto turistams, apartamentai kurortiniame mieste – puiki investicija.

Bulgarija – butas ant jūros kranto už daugeliui prieinamą kainą

Bulgarija – komfortiška šalis Rytų Europos gyventojams. Panaši kultūra, mentalitetas ir gyvenimo būdas, o kainos, priešingai, nei mūsų šalyje, kur kas mažesnės. Pigiausiai butą pajūryje Bulgarijoje galima nusipirkti viename iš populiariausių kurortų – Saulėtame krante. Turistus čia vilioja paplūdimiai su auksiniu smėliu, graži gamta ir, žinoma, šiltas klimatas.

Pvz., nedidelis studijos tipo butas gyvenamajame komplekse su baseinu ir apsauga už 600 m nuo jūros kainuoja 13 500–15 000 eurų. Ir gyvenamasis kompleksas bus šiuolaikinis, statytas ne anksčiau nei prieš 5–7 metus. Antrinėje nekilnojamojo turto rinkoje 1 kambario butų kainos prasideda nuo 20 000 eurų, 2 kambarių butų – nuo 22 000 eurų. 3 kambarių butą su baldais ir baseinu kieme galima nusipirkti už 29 500 eurų. Kainos nėra didelės, nes nekilnojamojo turto rinkoje kur kas daugiau nei pirkėjų.

Bulgarija

Gruzija – naudingas kapitalo investavimas

Gruzija – viena iš populiariausių turistų lankomų šalių pasaulyje. Čia švelnus subtropikų klimatas, todėl poilsiauti prie jūros galima ištisus šešis mėnesius – nuo gegužės iki spalio pabaigos, todėl sparčiai dygsta nauji namai, o užsieniečiai nuolat perka čia nekilnojamojo turto. Būsto kainos, netgi naujuose namuose pajūryje, nėra didelės. Pvz., Batumyje nedidelę studiją ant jūros kranto galima įsigyti už 13 300 eurų jau su apdaila. Beje, gyvenamuosiuose kompleksuose stipriai išvystyta infrastruktūra – sporto centras, restoranas, parduotuvės, baseinas. Netgi galima išdalinti mokėjimą į šešis mėnesius.

Gruzijoje aktyviai parduodami butai naujos statybos namuose, kurie bus užbaigti 2019 m pabaigoje – 2020 m. pradžioje. Pvz., dviejų kambarių butas Batumyje už 100 m nuo paplūdimio, su vaizdu į jūrą ir į kalnus, su vieta automobiliui požeminiame garaže kainuoja 22 000 eurų. Be to, name veikia įmonė, kurios atstovai gali prižiūrėti jūsų butą, sutikti turistus, tvarkyti butą. Pakanka sudaryti sutartį dėl buto priežiūros ir laiku mokėti už paslaugas.

Chalkidikė

Graikija – butas ant Viduržemio jūros kranto

Saulėta Graikija laukia turistų praktiškai ištisus metus. Vasara čia karšta, vidutinė temperatūra – 30 laipsnių, o drėgmė didelė. Graikija turi daugybę privalumų – graži gamta, jūra, skanus maistas, patrauklios būsto kainos.

Pigiausi variantai – butai pirmuose senų namų aukštuose. Pvz., vieno kambario butas Solonikuose (350 m nuo jūros), kurį reikia paremontuoti, kainuoja 20 000 eurų. O nedidelė studija Chalkidikėje su baldais ir remontu kainuos 37 000–38 000 eurų. Gerai paieškojus galima rasti ir dviejų kambarių butą už 27 000 eurų tiesiai ant jūros kranto.

Kur įsigyti butą Turkijos pajūryje

Milijonai turistų jau spėjo įvertinti ilgus smėlio paplūdimius, šiltą jūrą, puikų Viduržemio jūros orą, triukšmingas linksmybes ir apsipirkimo džiaugsmus Turkijoje. Be to, čia – vienos iš mažiausių nekilnojamojo turto kainų, o gavus leidimą gyventi, galima ir gyventi čia ištisus metus.

Ypač populiari Alanija. Būtent čia pigiausi butai visoje Turkijos pajūryje. Pvz., vieno kambario butas už 300 m nuo paplūdimio kainuoja 22 000–25 000 eurų. Į šią sumą dažniausiai bus įskaičiuoti baldai ir buitinė technika. O gyvenamajame komplekse yra baseinas, sauna, sporto klubas, vandens parkas ir požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Už 10 min. kelio nuo jūros galima rasti erdvų dviejų kambarių butą už 23 000 eurų. Tiesa, be baldų ir be remonto. Bet jei pasiseks, antrinėje rinkoje galima nusipirkti netgi trijų kambarių butą už 25 000 eurų šalia jūros. Viskas priklauso nuo buto būklės ir nuo atstumo iki paplūdimio.

Turkijoje parduodami būstai

Naujos statybos namuose, pirmoje linijoje pakrantėje su vaizdu į jūrą, kalnus ir Alanijos tvirtovę butas kainuos 35 000–39 000 eurų. Pvz., namai su tokiais butais bus baigti statyti 2019 m. rugsėjį Mahmutlare.

Prieinama Italija – kur nusipirkti butą prie jūros

Skalėjos miestelis provincijoje Apeninų pusiasalio pietuose patrauklus ilgu vasaros sezonu – nuo balandžio iki lapkričio, nuostabia gamta, jūros ir kalnų oro deriniu. Šią vietą ramiam šeimos poilsiui mėgsta ne tik italai, bet ir turistai iš viso pasaulio.

Skalėjos miestelis nedidelis – jame gyvena tik 10 tūkst. gyventojų. Tiesa, dėl turistų gyventojų skaičius padidėja apie 20 kartų. Tai provincijos kurortas, pigiau įsigyti butą čia galima antrinėje rinkoje, pradedant nuo 500 eurų už kvadratinį metrą. Pvz., už 18 000 eurų galima rasti jaukų butuką su baldais ir buitine technika. Tokių pasiūlymų nemažai. Butas bus nedidelis, bet su mažu balkonu. O 30 metų senumo name galima įsigyti net trijų kambarių butą už 23 000–25 000 eurų su senais baldais dovanų. Užtai jūra – čia pat.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją