Šiuo metu JK galioja įstatymas, dar vadinamas 21 skyriaus įspėjimu, kuriuo remiantis nuomininką galima iškeldinti be jokios priežasties, vos tik baigiasi jo nuomos sutartis. Valdžia sieks sukurti atvirą, tikslios pabaigos neturinčią nuomą (angl. open-ended tenancy).

Taip valdžia siekia kovoti su nuomininkų iškeldinimų be priežasties, kas yra viena didžiausių ir svarbiausių šeimų benamystės priežasčių.

Nuomojamo būsto savininkai taip elgiasi norėdami „atsikratyti“ dėl nuomojamo būsto nusiskundimų radusiais asmenimis, šeimomis, mat nuomininkų iškeldinimas yra paprastesnis ir pigesnis būdas išspręsti atsiradusią problemą, nei, pavyzdžiui, sutaisyti trūkusį vamzdį ar prakiurusį stogą.

Dabar galioja įstatymas, kad apie būsimą iškeldinimą privaloma pranešti likus 8 savaitėms iki nuomos sutarties pabaigos. Valdžia siūlo, kad nuomininkus iškeldinti būtų galima tik pateikus konkrečią priežastį.

Politikai teigia, kad naujieji vyriausybės planai nebus tokie efektyvūs, kaip tikėtąsi, nes būsto savininkai nepageidaujamų nuomininkų atsikratyti gali tiesiog padidindami nuomos kainą.