Atskirai Vilniuje viso rezervuoti 1 564, Kaune – 285 būstai (butai ir kotedžai). Kaune augimas, lyginant su praėjusių metų pirmuoju ketvirčiu, buvo 21,8 proc., Vilniuje – net 51,4 proc.

„Toks didelis augimas Vilniuje maloniai nustebino net mus pačius – skaičiavome, kad piką rinka pasiekė pernai. Tačiau matome, kad potencialo dar yra: tikėtina, kad žmonės, vertindami palankias ekonomines sąlygas ir matydami, jog ankstesni gandai apie pradėsiančias kristi kainas nepasitvirtina, priima sprendimą neatidėlioti būsto pirkimo ateičiai ir taip išvengti tolimesnio kainų augimo ateityje“, – įsitikinęs „Citus“ investicijų ir analizės vadovas Šarūnas Tarutis.

Specialistai prognozuoja, kad dėl augančio darbo užmokesčio, didėjančios statybų savikainos, techninių reikalavimų, vidutinės būsto kainos 2019 m. turėtų augti apie 3–5 proc.

Sėkmingiausias ketvirtis istorijoje

NT bendrovės valdomuose projektuose buvo viso rezervuotas 171 būstas (butas ar kotedžas) – 107 Vilniuje ir 64 Kaune. Tai sėkmingiausias trijų mėnesių laikotarpis įmonės veiklos istorijoje, leidęs tarp daugiausiai rezervacijų turėjusių NT vystytojų Lietuvoje pasiekti aukščiausio rezultato.

Įmonė šiais metais planuoja pasiūlyti dar kelis projektus, o vienas mišrios paskirties projektas numatytas centrinėje Kauno dalyje.

Populiariausiuose rajonuose rezervuota apie du trečdalius būstų

Vilniuje populiariausiųjų rajonų sąrašas nežymiai keičiasi jau ne vienerius metus: daugiausia naujai vystomuose projektuose esančių butų per tris mėnesius rezervuota Šnipiškėse – 243, toliau seka Pašilaičiai (228), Pilaitė (182), Naujamiestis (180) ir Žirmūnai (142). Šiuose rajonuose rezervuota 62,3 proc. visų mieste rezervuotų būstų.

Kauno penketukas atrodo šitaip: Dainava (79), Senamiestis (36), Gričiupis (28), Vijūkai ir Romainiai (po 19). Čia rezervuotų būstų skaičius sudaro dar šiek tiek daugiau – 63,5 proc., o vien Dainavoje rezervuota beveik 28 proc. visų Kaune rezervuotų būstų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)