Šalia Neries bus pastatyti du 4 ir 6 aukštų namai, kuriuose bus įrengti 55 butai. Jų plotas sieks nuo 30 kv. m iki 130 kv. m. Namų viršutiniuose aukštuose bus įrengti išskirtiniai butai su erdviomis terasomis ir vaizdu į Vilniaus Senamiestį, Gedimino pilį ir Neries upę. Statybas planuojama baigti 2020 metų vasarą.

„Didmiesčių gyventojams šiandien patraukliausias yra toks būstas, kuris suteikia laisvės mėgautis visais gyvenimo centrinėje miesto dalyje privalumais ir kuria gyvenimo gamtoje pojūtį, ramią užuovėją nuo miesto skubos. Vilniuje šiuos du poreikius bene geriausiai leidžia suderinti būstas Neries krantinėje. Iš čia lengvai pasiekiama miesto paslaugų infrastruktūra, pramogos, kultūrinis gyvenimas, o šalia tekanti upė, žaliosios erdvės suteikia galimybę būti arti gamtos“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

K. Vanagas pažymi, kad tokių vietų projektams vystyti Vilniuje beveik nebeliko, todėl būstas Neries krantinėje kasdien tampa vis paklausesnis. Jo teigimu, projektui papildomos vertės suteikia ir Vilniaus miesto savivaldybės įgyvendinama dešiniosios Neries krantinės rekonstrukcija, kurią baigti planuojama iki šių metų pabaigos.

Vienas iš „Naujoji Rivjera II“ projekto autorių bendrovės „Unitectus“ architektas Giedrius Stogis sako, kad mėgautis Vilniaus miesto ir Neries panorama leis butuose numatyti dideli langai, kurie patalpoms suteiks ir daugiau šviesos. Architektas pasakoja, kad kai kurie kvartalo butai bus įrengti per du aukštus. Jie bus tarsi kotedžai ar mini namai su privačiomis terasomis pačiame miesto centre.

Pradedami statyti pastatai bus A+ energinio efektyvumo klasės. Butuose bus įrengtos modernios individualios rekuperacinės vėdinimo sistemos. Juose taip pat bus pasirūpinta itin aukšto efektyvumo garso izoliacija. Ant 6 aukštų namo stogo bus įrengta fotovoltinė saulės energijos jėgainė, kurios pagaminta energija bus panaudojama bendroms pastato reikmėms. Po pastatais bus įrengta 52 vietų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė ir dviračių saugyklos.

Kvartalo teritoriją planuojama aptverti, o jo vidiniame kieme įrengti vaikų fizinį ir kūrybinį lavinimąsi skatinančias žaidimų aikšteles. Didelį dėmesį ketinama skirti ir aplinkinių erdvių sutvarkymui, žemesnio pastato stogo bei kiemo teritorijos apželdinimui, jaukios namų aplinkos sukūrimui. Vieno iš pastatų pirmajame aukšte esančiose komercinėse patalpose įsikurs įvairių paslaugų teikėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)