Pirmojo statybų etapo, kuris prasidės Šaltinių ir Mindaugo gatvių sandūroje, metu bus investuota apie 13 mln. eurų ir iškils trys gyvenamieji pastatai. Juose butų dydis svyruos nuo 26 iki 90 kv. m. Planuojama, kad pirmieji naujakuriai į „Baltą lapą“ įsikels 2020 m. pradžioje.

Pasak Martyno Žibūdos, „Eika“ plėtros direktoriaus, projektas įgyvendinamas itin patrauklioje lokacijoje, kur senamiestis jungiasi su Naujamiesčiu.

„Šiame rajone gausu įvairovės bei laisvės, kur susiduria ir urbanistinis betonas, ir jaukios kavinės su gyvybe pulsuojančiais turgumis, o ir senamiestis su savo siauromis gatvelėmis ir skverais šalia. Toks pat dinamiškas bus ir „Baltas lapas“, orientuotas į tyrinėjančius ir aktyvius miesto individualistus. Tikimės, kad čia sukursime tokią vietą naujakuriams, kur jie drąsiai atvers tą baltą lapą lyg pažadą sau gyventi kasdien, kiekvieną dieną kurti naują savo gyvenimo istoriją“, – sako M. Žibūda.

NT projektas "Baltas lapas"

Teigiamas miesto pokytis

„Baltą lapą“, kurį projektavo architektų grupė UAB „Unitectus”, planuojama įgyvendinti trimis statybos etapais. Buvusios gamyklos „Kartonas“ teritorijoje, kuri ribojasi su Aguonų, Šaltinių ir Mindaugo gatvėmis, plėtojamą projektą tikimasi užbaigti iki 2023 m.

Pasak M. Žibūdos, tai jau antra gamybinė teritorija, kurią bendrovė imasi plėtoti – šiuo metu „Eika“ tęsia daugiabučių kvartalo „Namų pynės“ plėtrą 1,3 ha sklype Tuskulėnų g. Žirmūnuose, kur anksčiau stovėjo „Vilniaus duonos“ pastatai.

„Miestuose jau kurį laiką senosios pramoninės erdvės pertvarkomos ir prikeliamos naujai funkcijai – kurtis gyvenimui aktyviems miestiečiams. Tai natūralus kismas, kuris leidžia miestui augti, tapti modernesniu. Tikimės, kad „Baltas lapas“ taps vienu iš tokių teigiamų miesto pokyčio pavyzdžių“, – sako M. Žibūda.

NT projektas "Baltas lapas"

Pasak projekto plėtototojų, kvartale bus formuojamos atskiros erdvės su uždarais kiemais, vaikų žaidimų aikštelėmis, į kurias pateks tik kvartalo gyventojai. Po sklypu planuojama pastatyti automobilių aikštelę. Kvartalo viduje numatyta įrengti erdvę, skirtą bendruomenei rinktis, leisti laisvalaikį, bendrauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)