Pirmajame „Bajorų alėjų“ kvartale šiuo metu pastatyti ir parduodami 117 butų, o lapkričio pradžioje pradėtos pirmųjų antrojo kvartalo namų – 36 butų – statybos ir pardavimai. Bus statomi du kotedžinio tipo ir vienas mažaaukštės statybos namai – iš viso apie 2180 kv. m. Šiuose namuose numatyti 1-4 kambarių butai, kurių plotai nuo 40 iki 97 kv. m. Pasak Martyno Žibūdos, „Eika“ plėtros direktoriaus, gyvenvietė jau įgauna unikalų urbanistinį veidą.

„Čia gyventojai mėgaujasi kvartale suformuotu upelio čiurlenimu, kartu su kaimynais laisvalaikį leidžia kiemuose suformuotose pavėsinių, kepsninių ir vaikų žaidimų zonose, o gyvenvietę supanti gamta kviečia ilgiems sveikatinimo pasivaikščiojimams. Kalbant apie jau įsikūrusių gyventojų portretą, matome, kad čia kuriasi tie, kurie vertina ramybę ir gryną orą. Daugiausia kuriasi šeimos su vaikais, bet turime klientų ir vyresnių porų, ir jaunų žmonių, kuriems gamtos prieglobstis yra labai svarbus,“ – apie naujakurius kalba įmonės atstovas.

Projektas pradėtas vystyti plyname lauke, todėl didžiausias iššūkis buvo miesto infrastruktūra. Projekto ir savivaldybės infrastruktūriniais pinigais išasfaltuota J. K. Chodkevičiaus gatvė vedanti į gyvenvietę tiek kvartalo, tiek kaimyninių namų pagerino susisiekimą su miesto centru. Šios miesto dalies infrastruktūra dar labiau pagerės, kai bus sutvarkyta Mykolo Lietuvio ir Vilniaus aplinkkelis.

Į pirmąjį „Bajorų alėjų“ kvartalą investuota apie 8,1 mln. EUR, o į naujus tris namus – 3,3 mln. EUR. Pirmųjų naujojo kvartalo trijų namų statybos pabaiga numatyta 2019 m.

Numatyta tolimesnė II-ojo „Bajorų alėjų“ kvartalo plėtra

Šiuo metu vyksta projekto derinimas su architektais, kurie buvo atrinkti iš kelių gautų pasiūlymų, kaip toliau plėtoti „Bajorų alėjos“ gyvenvietę. Šiame etape numatyta pastatyti dar beveik 350 butų, kurių bendras plotas – 19 tūkst. kv. m. Numatytos 348 automobilių stovėjimo vietos. Preliminari statybų pradžia 2020 m. III k. – pabaiga per kelis etapus 2026 m. vidurys.

Pasak M. Žibūdos, tolimesnėje kvartalo koncepcijoje numatytas tęstinumas – esamo landšafto integravimas mažaaukštėje statyboje.

„Siekiant išryškinti vyraujančius gamtos elementus bei paisyti esamo konteksto, pasirinkta koncepcija apjungia gamtinius ir urbanistinius elementus ir formuos tęstinumą teritorijoje, kuri pasižymi reljefu ir želdinių masyvu. Neatsitiktinai planuojamos teritorijos landšafto koncepciją siekiama sieti su botanikos sodo idėja, kuri apimtų esamą ir projektuojamą kvartalus bei turėtų galimybę nevaržomai vystytis į aplinkines teritorijas,“ – būsimo kvartalo koncepciją apibūdina M. Žibūda. Teritorijoje bus statomi dviejų tipų namai: blokuoti kotedžų tipo ir 4 aukštų daugiabučiai. 70 procentų ploto projektuojama daugiabučiuose pastatuose, 30 procentų kotedžuose.

Numatytos investicijos antrame kvartale sieks beveik 20,7 mln. EUR.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)