„Asmeniškai man daugiausia nekilnojamo turto sektoriuje pavyko užsidirbti būtent žiemą, taigi mitas, jog žiemą rinkoje tikras įšalas, gali būti neteisingas mąstymo būdas“, – teigia nekilnojamo turto pardavėjas iš Beverli Hilso Emilis Hartonianas.

Ir jis tikrai ne vienintelis, manantis, jog prekyba nekilnojamuoju turtu žiemą gali būti itin pelninga.

Mažiau pasiūlos – mažiau konkurencijos

Pavasaris nekilnojamojo turto rinkoje pats įtempčiausias metas, pasiūla didžiulė, tad parduoti savo objektą gali būti tikrai nelengva.

„Dauguma pardavėjų mano, kad būtina parduoti būtent pavasarį, tačiau tai įtemptos konkurencijos ir didelės pasiūlos metas, atkreipti pirkėjo dėmesį gana sunku“, – paaiškina „Re/Max Northwest“ Siatle įkūrėjas Mattas Van Winkle‘as.

Žiemą namų parduodama mažiau, tad tai tiesiog idealus metas pasiūlyti savo būstą.
„Pavyzdžiui, Atlantos nekilnojamo turto rinkoje vienas iš stipriausių mėnesių yra sausis“, – teigia Ally May iš Atlantos „Fine Homes Sotheby's“.

Būsto pirkimas

Galite parodyti, kaip jūsų būstas pasirengęs šaltajam sezonui

Jei būstą nuspręsite parduoti žiemą, turėsite puikią galimybę potencialiems pirkėjams pademonstruoti, kaip jis pasiruošęs šaltajam sezonui.

„Atšiaurios žiemos sąlygos suteikia unikalią progą pirkėjams parodyti, kodėl jūsų būste nebaisūs net didžiausi šalčiai. Galėsite papasakoti ir pademonstruoti šildymą ir visas su juo susijusias plonybes“, – pataria Sandy Soll iš „Engel & Volkers“.

Be to, žiemos mėnesiais namai, kuriuose įrengtas židinys ar jauki vonia, sulaukia papildomų taškų.

Jauni tėveliai ieško naujų namų

Rugsėjį, remiantis statistika, gimsta daugiausiai kūdikių. Tai reiškia, kad apie naują (greičiausiai erdvesnį) būstą svajojantys tėveliai jo ieškoti pradeda po kelių mėnesių.

„Vos tik tėveliai kiek apsipranta su šeimos pagausėjimu, jie neretai pradeda ieškotis naujų namų – erdvesnių, tinkamesnių didesnei šeimai. Įprastai taip nutinka būtent žiemą“, – sako „Engel & Volkers“ partnerė ir NT konsultantė iš Aspeno Melissa Temple.

Žiemą perka tik rimti pirkėjai

Svarbi žinia: tikrai ne visi, besidairantys būsto, tikrai rimtai ketina jį įsigyti. Nemažai tokių, kurie tik svarsto apie persikėlimą ir pasyviai tiria situaciją rinkoje. Kadangi rinka naujais eksponatais įprastai pasipildo pavasarį ir rudenį, būtent tokiu metu ir daugiausia žioplių. Žiemą žmonės turi rimtesnių reikalų nei tiesiog dėl įdomumo analizuoti nekilnojamojo turto skelbimus.

Būsto pirkimas

„Kai į mane sausį ar vasarį kreipiasi pirkėjai, ieškantys naujo būsto, esu tikra, kad tai tikrai rimtai nusiteikę pirkėjai, tikrai suinteresuoti įsigyti namus. Jie neketina laukti pavasario ir prarasti puikios progos. Mieliau turėsiu reikalų su keliais rimtais klientais nei su dvidešimčia smalsuolių“, – šypsosi M. Temple.

Metų pabaigos priedai ir premijos

Pardavėjai orientuoti į rezultatą – kuo daugiau parduoda, tuo daugiau naujų klientų pasitiki jų kompetencija. Kalbant apie pirkėjus, metų pradžioje jie gali turėti daugiau pinigų (įvairios premijos ir priedai už metinius rezultatus), tad gali būti linkę juos investuoti į naujus namus.

„Metų pabaigos finansinės naudos daliai žmonių pagaliau atriša rankas pagerinti savo gyvenimo sąlygas, o nuosavo būsto dar neturintiems – jį įsigyti“, – sako „Real Estate Solutions Guy“ savininkas Robertas Tayloras.

Keičia gyvenamąją vietą dėl darbo

Nusprendus namus pardavinėti žiemą, potencialiai pirkėjais gali tapti ir gyvenamąją vietą dėl darbo keičiantys žmonės.

Dažniausiai tokie korporatyviniai gyvenamosios vietos pokyčiai vyksta būtent sausio ir vasario mėnesiais. Jie dažniausiai organizuojami skubos tvarka, išauga būsto paklausa, teigia ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)