Didžiosios Britanijos karalienė ir Edinburgo kunigaikštis
Bakingamo rūmai

Bakingamo rūmai – karalienės darbo rezidencija tomis savaitėmis, kai ji su vyru Edinburgo kunigaikščiu leidžia laiką Londone. Daugumą savaitgalių pora praleidžia Vindzoro pilyje, o kiekvienais metais rugpjūtį ir rugsėjį renkasi leisti laiką Balmoralo pilyje Škotijoje. Kalėdoms šeima vyksta į savo Sandrigamo namus Norfolke.

Bakingamo rūmai

Princas Charlesas ir Kornvalio kunigaikštienė Camilla
Klarenso rūmai

2003 metais Velso princas savo oficialia rezidencija pasirinko Klarenso rūmus, kur nuo 1953 metų iki pat savo mirties 2002 metais gyveno Karalienė Motina. Camilla Parker Bowles padėjo rūmus, esančius visai šalia šv. Jurgio rūmų, renovuoti. Po santuokos su princu Charlesu ir tapsmo Kornvalio kunigaikštiene, Klarenso rūmai tapo jos oficialia rezidencija. Prieš atitinkamai 2011 ir 2012 metais išsikeldami į privačius būstus Kensingtono rūmuose, ten gyveno ir princai Williamas ir Harry‘is.

Klarenso rūmai

Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė
Kensingtono rūmai

Nuo 2017 metų vidurio Kensingtono rūmų butas 1A tapo pagrindine Kembridžo kunigaikščių rezidencija. Taip nutiko princui Harry‘iui palikus tarnybą Rytų Anglijos greitosios oro pagalbos pajėgose ir nusprendus visą laiką skirti karališkosioms pareigoms. Be to, dabar mažasis princas George‘as gali lankyti mokyklą Londone.

Iki tol šeima daug laiko leisdavo „Anmer Hall“ būste Norfolke karalienės Sandrigamo rezidencijoje.

Kensingtono rūmai

Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė
Kensingtono rūmai

Didžiosios Britanijos princas Harry‘is į dviejų miegamųjų Notingamo kotedžą Kensingtono rūmų teritorijoje persikėlė 2013 metais. Meghan Markle ten apsigyveno porai oficialiai paskelbus apie sužadėtuves 2017 metų rudenį.

Nepaisant to, sklando gandai, kad vos tik pora susilauks vaikų, jie persikels į didesnę rezidenciją pagrindinėje Kensingtono rūmų teritorijoje – visai šalia Kembridžo kunigaikščio ir kunigaikštienės.
Be jau minėtojo brolio Williamo su žmona Kate, Meghan ir Harry turi ir daugiau karališkų kaimynų, nes Kensingtono rūmai yra ir Glosterio kunigaikščio bei kunigaikštienės, Kento kunigaikščių ir Kento princo bei princesės namai.

Kensingtono rūmai

Princesė Anne
„Gatcombe Park“ rezidencija

Nors Londone princesės Anne rezidencija yra šv. Jurgio rūmuose, vienintelė Elžbietos II dukra ir jos vyras seras Timothy‘s Laurence‘as daugiausia laiko praleidžia savo „Gatcombe Park“ rezidencijoje Glosteryje. Jos dukra Zara Tindall kartu su savo šeima į užmiesčio rezidenciją išsikraustė 2013 metais. Tiek princesė Anne, tiek Zara – gerai žinomos jojikės, tad nieko keisto, jog savo nuolatiniais namais mieliau vadina užmiestį, o ne šurmuliuojantį Londoną.

„Gatcombe Park“ rezidencija

Jorko kunigaikštis princas Andrew
Karališkoji rezidencija Vindzoro didžiajame parke

Trečioji Didžiosios Britanijos karalienės Elžbietos II atžala Jorko kunigaikštis princas Andrew į 30 kambarių karališkąją rezidenciją Vindzoro didžiajame parke persikėlė 2004 metais kartu su dukromis princese Beatrice ir princese Eugene. Kol jis ten nepersikėlė, rezidencija priklausė Karalienei Motinai (iki jos mirties 2002 metais).

Sklando gandai, kad buvusi princo sutuoktinė Sarah Ferguson prie šeimos Vindzoro rezidencijos prisijungė 2008 metais ir vis dar ten gyvena, nors pora 1996 metais ir oficialiai išsiskyrė.
Princesė Eugenie ir jos sužadėtinis Jackas Brooksbankas iš karto po žinios apie sužadėtuves 2018 metų pradžioje persikėlė į „Ivy Cottage“ Kensingtono rūmuose – visai šalia Harry‘io ir Meghan.

Princesė Beatrice daugiausia laiko praleidžia Niujorke, kur dirbtinio intelekto bendrovėje „Afiniti“ dirba partnerysčių ir strategijos viceprezidente.

Karališkoji rezidencija Vindzoro didžiajame parke

Vesekso grafas princas Edwardas ir Vesekso grafienė Sophie
„Bagshot Park“ rezidencija

Jauniausias karalienės Elžbietos II sūnus su žmona Vesekso grafiene Sophie daugiausia laiko kartu su savo dviem vaikams praleidžia „Bagshot Park“ rezidencijoje Sario grafystėje. 57 kambarių rezidenciją 87 akrų dydžio karalienės žemėse jis išsinuomojo 1998 metais – likus metams iki vedybų.

„Bagshot Park“ rezidencija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)