„Atnaujintose ir modernizuotose erdvėse kuriami centrai, kuriuose vyksta edukacinės, kultūrinės veiklos, skatinamas socialinis verslumas. Šių projektų naudą jau spėjo pajausti trečdalio Lietuvos savivaldybių bendruomenės. Ateityje jų tik daugės“, – pranešime spaudai sakė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Iš viso 2014-2020 metų laikotarpiu priemonei „Miestų kompleksinė plėtra“ finansuoti iš ES fondų ir valstybės biudžeto skirti 107,4 mln. eurų. Iki šiol projektams finansuoti gautos 82 paraiškos, iš kurių patvirtintos 57.

Kurs tolerancijos centrą

Pagal šią priemonę finansuojamas viešųjų erdvių modernizavimas, kuriant papildomus ar naujus miestų traukos centrus ir stiprinant esamus. Siekiant pritraukti naujas komercines veiklas ir pritaikyti infrastruktūrą bendruomenių poreikiams, pertvarkomos neišnaudotos ir apleistos erdvės.

Ukmergėje apleistas buvusios dailės mokyklos pastatas netrukus vėl prisipildys gyvybės. Čia kuriamas tolerancijos centras, kuriame bus įrengtos neformaliojo ugdymo patalpos, edukacinė klasė, fotografijos studija, amatų centras.

Įgyvendinant projektą bus atliktas kapitalinis pastatų remontas, o vidaus erdvės pritaikytos bendruomenės poreikiams, socialinėms ir komercinėms veikloms.

Iš viso šiam projektui Vidaus reikalų ministerija iš ES fondų ir valstybės biudžeto skyrė 359 tūkst. eurų.

Šia priemone taip pat siekiama gerinti gyvenamąją aplinką atnaujinant bendruomeninę infrastruktūrą, sutvarkant aplinką, investuojant į šių teritorijų pasiekiamumą.

Tvarkoma Anykščių aplinka

Darbai prasidėjo ir Anykščiuose. Miesto viešųjų erdvių sistemos pertvarkai Vidaus reikalų ministerija iš ES fondų ir valstybės biudžeto skyrė 1,57 mln. eurų.

Įgyvendinant projektą, numatoma kompleksiškai atnaujinti apleistą teritoriją, esančią Vienuolio gatvėje. Taip pat ketinama sutvarkyti Tilto gatvėje esančius apleistus nenaudojamus pastatus bei neefektyviai naudojamą Muziejaus gatvėje esantį pastatą.

Viešųjų erdvių modernizavimas sudarys palankią aplinką privačioms ir bendruomeninio verslo iniciatyvoms vystytis.

Sutvarkyti pastatai bus pritaikyti naujoms veikloms, pavyzdžiui, vietos amatininkų ir bendruomenių dirbinių bei ekologinių produktų prekybai, verslumo skatinimo, biurų veiklai.

Atsiras galimybė čia rengti mokymus, konferencijas, taip pat vietinės produkcijos pristatymus. Atnaujintose erdvėse veiks vietos bendruomenių koordinavimo centras, Anykščių miesto Vietos veiklos grupė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)