„Gabijos gimnazijos priestato statyba – istorinis įvykis Vilniuje, nes per pastaruosius beveik tris dešimtmečius Vilniuje iškilo tik viena nauja mokykla Balsiuose. Tai tik viena iš 5 mokyklų ar jų priestatų, kurias sostinėje ketiname pastatyti per artimiausius kelerius metus. Dar apie 2 tūkst. naujų vietų moksleiviams atsiras tuose rajonuose, kuriuose labiausiai reikia naujų mokyklų – Pilaitėje, Verkiuose ar Pavilnyje,“ – pranešime spaudai sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Nauja mokykla Pašilaičiuose

Švietimo sritį kuruojanti mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė džiaugiasi, kad pastačius naują priestatą, mokiniams nebeteks mokytis dviem pamainomis, kaip iki šiol: „Erdviame, beveik 12 tūkst. kv. m ploto, keturių aukštų gimnazijos korpuso pastate bus įrengti gamtos mokslų, informatikos ir technologijų kabinetai, laboratorijos, universalių matmenų sporto salė, skirta krepšiniui, futbolui, rankiniui ir kitoms sporto šakoms, mažoji sporto salė, erdvi aktų salė su scena, kostiumine, grimerine, biblioteka su skaitykla, dailės studija, choreografijos salė, fotolaboratorija, čia įsikurs ir mokyklos muziejus. Naujasis pastatas bus pritaikytas mokiniams, turintiems judėjimo negalią.“ – sako vicemerė.

Pastačius gimnazijos priestatą, bus sutvarkyta ir gimnazijos teritorija bei įrengta pradinių klasių žaidimo-sporto zona, sporto aikštelės, dviračių stoginė ir kt.

Nauja mokykla Pašilaičiuose

Po poros metų duris atvers nauja šiuolaikiška pradinė mokykla Balsiuose prie Balsių progimnazijos. Parengus techninį projektą, planuojama, kad jau kitąmet prasidės mokyklos statybos darbai. Tai bus dviejų korpusų pastatas, kuriuos tarpusavyje sujungs įstiklinta galerija, vitrinos tarnaus kaip natūralios šviesos šaltiniai koridoriams. Abu korpusai turės vidinius kiemus. Naująją mokyklą jau 2020 metų rudenį galės lankyti apie 600 mokinių.

Dar viena mokykla bus statoma sparčiausiai sostinėje augančiame rajone – Pilaitėje. Naujoje Pilaitės mokykloje mokysis daugiau kaip 700 mokinių. Mokyklos projektavimo darbai bus baigti jau metų pabaigoje, o kitų metų pavasarį planuojama pradėti ir statybos darbus. Šiame rajone planuojama statyti ir du naujus darželius.

Nauja mokykla Pašilaičiuose

Prie Vilniaus Joachimo Lelevelio inžinerijos gimnazijos Žirmūnuose planuojamas naujas 1500 kv. m ploto sporto salės priestatas, kuris apjungs du esamus korpusus.

Pavilnyje, šalia „Vilnies“ mokyklos iškils naujas dviejų aukštų (1664 kv. m) priestatas, kuriame mokysis apie 300 mokinių. Priestate bus įrengta 10 klasių, informatikos kabinetas, 190 kv. m multifunkcė aktų salė su scena, kuri galės būti naudojama ir kaip valgykla. Antrajame aukšte bus sukurta poilsio erdvė pertraukoms.

Skaičiuojama, kad naujų mokyklų statyboms prireiks 32,2 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)