Vilniaus miesto savivaldybės teritorijos architektas Benius Bučelis pranešime spaudai tikina, kad darni plėtra yra numatyta visuose Vilniaus miesto rajonuose. Vienas jų – 2005 m. pradėtas vystyti, naujakurių ir vystytojų pamėgtas bei sparčiai populiarėjantis Kalnėnų rajonas, nuo Senamiesčio nutolęs vos 6 km. atstumu. Daugėjant gyventojų skaičiui, kyla poreikis gerinti ir Kalnėnų mikrorajono infrastruktūrą, o tuo suinteresuota yra ne tik Kalnėnų bendruomenė, bet ir Vilniaus miesto savivaldybė bei rajone naujus projektus plėtojantys vystytojai.

Pasak architekto B. Bučelio, šiame rajone yra planuojamos gyvenamųjų teritorijų funkcinės zonos su gyvenamosios aplinkos aptarnavimui reikalinga socialine, paslaugų, inžinerine, susisiekimo ir kita infrastruktūra bei gyventojų rekreacijai reikalingais atskiraisiais želdynais.

Sostinėje nuolat įrengiami ir atnaujinami keliai, kurie turi didelę reikšmę geresniam susisiekimui su atskirais mikrorajonais. „Šalia Kalnėnų yra vystomas Liepkalnio sankryžos infrastruktūros projektas, kuris pagerins susisiekimą su kitais Vilniaus rajonais“, – pasakoja B. Bučelis apie numatomą į du lygius rekonstruoti dabartinę Liepkalnio ir Žirnių gatvių.

Vykdant darnią plėtrą Kalnėnų rajone, čia ne tik intensyviai projektuojami nauji gyvenamieji pastatai, bet ir yra numatytas mokyklos ir vaikų darželio projektas, elektromobilių dalijimosi sistemos punktas su įkrovimo stotele, dviračių nuomos punktas bei planuojamas naujas dviračių takas, kaip nurodoma bendrajame Vilniaus miesto savivaldybės plane.

„Cherry Garden“ kvartalas Kalnėnuose

Nekilnojamojo turto vystytojai „Build Me“, vienam iš savo būstų projektų pasirinkę Kalnėnų mikrorajoną, taip pat prisideda prie Vilniaus infrastruktūros gerinimo. „Vystant „Cherry Garden“ projektą, jau pati aplinka mus įpareigojo atrasti sinergiją tarp naujai projektuojamų namų ir natūralios gamtos apsuptos rajono aplinkos, kad būsimi gyventojai jaustųsi patogiai čia gyvendami. Šalia sklypo suformuosime pasivaikščiojimo taką su apšvietimu bei iškiliąją perėją, kurios šioje Kalnėnų dalyje jau kurį laiką reikėjo“, – pasakoja bendrovės vadovas Martynas Samauskas.

Pasak nekilnojamojo turto vystytojų, projektuojant naują būstų kvartalą, vienas svarbiausių uždavinių buvo suformuoti aplinką tokią, kuri būtų palanki tolesniam bendruomenės kūrimuisi.

„Suplanavome privačią erdvę su vyšnių sodu, įrengsime poilsio zonas ir bendras alėjas su suoliukais, vaikų žaidimų aikštelėmis, kad gyventojai turėtų bendras erdves, kuriose galėtų leisti laiką kartu ir kurti stiprią bendruomenę. Nes tai, kokią išpuoselėtą ir prižiūrėtą aplinką turi Kalnėnų mikrorajonas, yra stiprios šios rajono bendruomenės nuopelnas“, – tikina M. Samauskas.

Į Kalnėnų mikrorajoną besiruošiantys kraustytis Rasa ir Mantas tikina, kad rinkdamiesi pirmąjį savo būstą, daug dėmesio atkreipė ir į jį supančią aplinką. „Šis rajonas atitiko visus mūsų keliamus reikalavimus – šalia yra didžiuliai parkai su pasivaikščiojimo takais, mažaaukštės statybos namai, primenantys amerikietiško stiliaus kvartalą, ramu ir saugu. Labiausiai ir džiugina tai, kad gyvendami visai netoli centro, vis tiek galėsime pajusti tyrą užmiesčio dvelksmą“, – džiaugėsi būsimi Kalnėnų gyventojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)