Pastaruoju metu NT vystytojai bei ekspertai nepaliauja girti Vilniaus spartaus proveržio į priekį – daug naujų išskirtinių ir prabangių projektų, modernėjanti architektūra ir augantis gyventojų skaičius žavi ne tik vilniečius, bet ir atvykstančius iš kitų miestų. Nepaisant liaupsių Vilniaus centrui bei senamiesčiui, aštrių kritikos strėlių centre esantis Šnipiškių rajonas, dar juokais vadinamas Šanchajumi neišvengia – metų metus nekintantis vaizdas, suklypę mediniai pastatai ir lauko tualetai žavesio neprideda nei rajonui, nei visai centrinei miesto daliai. Ši nemaloni aplinkybė nenoromis verčia daugelį specialistų Vilnių lyginti su kur kas sparčiau besivystančiu Kaunu.

Nepriklausomas NT ekspertas Tomas Grižas kartu su brokeriu Aurelijumi Jakavicku savo video bloge kalba apie Šnipiškių rajoną bei iškelia klausimą, kodėl jame nėra jokio vakarietiško, modernaus miesto progreso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)