Atsiųstame pranešime spaudai policijos pareigūnai primena, koks neatsargus yra toks elgesys socialiniuose tinkluose ir pataria, prieš skelbiant bet kokią informaciją elektroninėje erdvėje, pagalvoti apie galimas pasekmes. Negalima dalintis svarbia asmenine informacija, žiniomis apie savo šeimą ar draugus, ypač namų adresais, telefonais ir kt.

Negalima viešinti, kada išvykstama iš namų, kur ir kiek laiko bus praleista arba atostogauta, kelti į tinklus kitose šalyse tuo metu daromų nuotraukų, parodančių, kad žmogaus ar šeimos šiuo metu nėra namuose.

Neatsargu netgi būnant savo šalyje ar mieste siųsti socialinių tinklų draugams, kartais gal net nepažįstamiems, pranešimus, kad esate vienoje ar kitoje vietoje.

Be to, suvestinėje paviešintas įvykis ragina pasaugoti tiek nepilnamečius, tiek suaugusiuosius nuo dar vieno pavojaus: naudotis nepažįstamų vairuotojų paslaugomis.

Policija atkreipia dėmesį, kad naudodamiesi atsitiktinių vairuotojų paslaugomis, nieko nežinoma apie tokio vairuotojo įgūdžius ir apie tai, kiek galima juo pasitikėti. Galbūt nepažįstamojo vairavimas bus visiškas pavojus Jūsų gyvybei ar sveikatai? Gal tai apskritai nusikalsti linkęs žmogus, iš kurio galima laukti bet ko? Antra, mokėdamas pinigus nelegaliai vežimo paslaugas teikiančiam žmogui, žmogus skurdina valstybę ir remia tą, kuris nusižengia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)