„Narbuto 5“ projektuotojai - UAB „Arūno Paslaičio projektavimo biuras“ - itin didelį dėmesį skyrė nuomininkų sveiko gyvenimo būdo skatinimui: verslo centre numatytos saugios dviračių statymo vietos, dušai ir persirengimo kambariai, 4 elektromobilių krovimo stotelės, aktyvių žaidimų kambarys, rašoma pranešime.

„Narbuto 5“ vystytojai ėmėsi unikalių iniciatyvų: išnagrinėta Žvėryno paukščių populiacija ir migravimo takai, o verslo centro išorėje įrengta dekoratyvinė siena su inkilais, pritaikytais 7 rūšių šias vietoves pamėgusiems paukščiams. Taip pat, baigus statybas, šalia „Narbuto 5“ atsodintos anksčiau čia augusios augalų rūšys, o dar prieš statybas buvo persodintas čia klestėjęs šimtametis ąžuolas, kuris jau prigijo.

„Narbuto 5“ dar prieš statybų pradžią inicijavo iš viso 2 metus trukusį BREEAM sertifikavimo procesą ir šiuo metu turi „BREEAM New Construction“ Very Good kategorijos pirminį sertifikatą ir laukia galutinio sertifikato už realizaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)