„Vienas naujųjų kriterijų, tai, kad brokeris turi įrodyti savo aktyvumą rinkoje – per metus turės būti įvykdęs ne mažiau 6 sandorių. Dar vienas reikalavimas – nuolatinis kompetencijų tobulinimas. Brokeris per paskutinius 12 mėnesių turės būti lankęs ne mažiau 8 akademinių valandų kvalifikacijos kėlimo kursų.“ – teigia Lietuvos nekilnojamojo turto agentūrų asociacijos (toliau – LNTAA) valdybos pirmininkas Audrius Gudanavičius, rašoma asociacijos pranešime.

Iki šiol visu sertifikavimo procesu rūpinosi LNTAA valdyba. Dabar, bendradarbiaujant su Vilniaus universiteto Verslo mokykla, į metodinės medžiagos rengimo procesą įsitraukė ir akademikai, todėl brokerių laukia sudėtingesnės egzamino užduotys.

„Egzaminas bus ilgesnis ir sunkesnis, bet profesionalams tikrai įveikiamas. Suprantame, kad greičiausiai sertifikuotų brokerių sumažės, tačiau norime akcentuoti ne kiekį, o kokybę. Naujosios sertifikavimo programos parengimo procesas užtruko gan ilgą laiką, tačiau tikimės, kad tai duos atitinkamą rezultatą.“ – sakė A. Gudanavičius.

Šiuo metu Lietuvoje yra 563 sertifikuoti brokeriai. NT brokerių egzaminą gali laikyti tik LNTAA nariai. Iki šiol gauti sertifikatai galios iki juose numatytos datos. Naujieji sertifikatai galios vienerius metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)