Paklausiausi buvo dviejų kambarių butai. Taip pat trumpėjo ir prognozuojamas laikotarpis, reikalingas visiškai realizuoti susikaupusiems butams. Spalio mėnesio duomenimis išparduoti dabar pastatytus ir pardavinėjamus naujus butus reikėtų 15 mėnesių, kas yra stabilios rinkos rodiklis. Rugsėjį šis rodiklis siekė 16 mėnesių, rašoma įmonės pranešime.

Vadinamas „naujų butų sandėlis“ skaičiuojamas įvertinus statomus arba jau pastatytus daugiabučius, kuriuose pirkėjai gali rezervuoti arba pirkti jau pastatytus butus.

Kalbant apie pardavimus, Vilniaus rinkos vidurkis – apie 300 pardavimų kas mėnesį.

„Spalio mėnesį, lyginant su rugsėju, naujų butų pardavimai Vilniuje šiek tiek augo. Per mėnesį parduotas 301 naujas butas, tai yra 9 butais daugiau negu rugsėjį. Panašus mėnesio rezultatas buvo fiksuotas šių metų birželį, kai pirkėjai įsigijo 304 naujus butus. Pastebime, kad per kelis mėnesius paklausa išlieka stabili ir svyruoja 10 proc. ribose“, – sako Arvydas Avulis, UAB „Hanner“ valdybos pirmininkas.

Įmonės duomenimis, naujakuriai dažniausiai rinkosi dviejų kambarių butus – toks buvo kas antras įsigytas būstas. Ketvirtadalis visų nupirktų naujų butų buvo 3 kambarių. Populiariausi mikrorajonai pagal parduotus butus buvo Naujamiestis, Pilaitė bei Verkiai.

Spalį pigesnių butų pirko mažiau. Praėjusį mėnesį ūgtelėjo viršutinio ir premium segmentų butų pardavimai, kurių kvadratinio metro kaina prasideda nuo 1700 eurų. Iš visų nupirktų butų jie sudarė 45 proc. Atitinkamai spalį šiek tiek mažėjo iki 1700 eurų už kv. m. kainuojančių butų pardavimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)