„The Telegraph“ skelbia, kad D. Rockfelleris, miręs 2017 metų pradžioje, valdė banką „Chase Manhattan“. Vienas iš per 2001 metų Rugsėjo 11-osios teroristinius išpuolius sunaikintų bokštų dvynių buvo pavadintas jo vardu.

Daug prisidėjęs prie Niujorko miesto panoramos formavimo, D. Rockfelleris persikėlė gyventi į užmiesčio namus netoliese Vestčesterio Niujorko valstijoje, kur visą savo laiką nusprendė skirti gigantiškų vabalų kolekcionavimui ir asilės Cleopatros auklėjimui.

1022 kvadratinių metrų ploto 11 miegamųjų namas, kur gyveno D. Rockfelleris, buvo pastatytas 1938 metais. Tai garsaus Jungtinių Valstijų architekto Motto B. Schmidto darbas. Pastatą supa obelys, ąžuolai ir guobos, netoliese teka Hadsono upė. Name įrengtas ne vienas židinys, yra didžiuliai platūs laiptai, liftas, vyno rūsys ir atskiros erdvės įvairiems hobiams. Pastato langai žvelgia į laukinį parką ir kalvas, kuriuose ganosi karvės, avys, elniai ir laksto meškėnai.

Priminsime, kad šiuo metu parduodamas ir dar vienas D. Rockfelleriui priklausantis namas. Jis yra Meino valstijoje ir kainuoja 19 mln. dolerių. D. Rockfelleris garsėjo labdaringa veikla (per visą savo gyvenimą jis labdarai paaukojo daugiau nei 900 mln. dolerių), tad verslininko atžalos taip pat nusprendė pardavus namus gautas lėšas skirti labdarai.

Dalį dekoro ir interjero elementų bei meno kūrinių ketinama parduoti „Christie‘s“ aukcione. Lėšos, gautos aukcione, taip pat atiteks paskutinės D. Rockfellerio valios pildymui. Jis testamente nurodė pageidavimą 5 mln. dolerių skirti nekomercinei organizacijai „Maine Coast Heritage Trust“, o dar 20 mln. – „Maine Coast Heritage Trust“ fondui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją