Kaip teigia draudimo įmonės ekspertas Artūras Juodeikis, ši žiema yra išskirtinė, nes tokios audros, kokių sulaukėme, nėra būdingos žiemai – labiau pasireiškia tuo metu, kai keičiasi sezonai. Dažniau būdavo nuostoliai dėl plikledžio, sniego slėgio, dėl intensyvaus kūrenimo vykdavo daug gaisrų.

„Šiais metais yra kiek kitaip – dideli temperatūrų svyravimai ir besimaišančios oro masės sudaro palankias sąlygas įsisiautėti vėjams. Būtent šiais metais žiema ir nustebino uraganiniu vėju – smarkūs vėjo gūsiai vertė medžius, žalojo žmonių turtą, gyventojai taip pat susidūrė su būsto užliejimais“, – pranešime spaudai sako „Lietuvos draudimo“ Operacijų departamento vadovas Artūras Juodeikis.
Draudimo bendrovės duomenys rodo, jog šią žiemą būsto žalų skaičius išaugo net 43 proc.

„Praėjusią žiemą gruodžio-sausio mėnesiais dėl nuostolių būstui kreipėsi 5 tūks. žmonių, o šiemet per tą patį laikotarpį jau sulaukėme virš 7 tūkst. gyventojų skundų. Šią žiemą iš viso jau išmokėta virš 4,3 mln. eurų būsto nuostoliams atlyginti. Vasaris dar tik prasidėjo, todėl šio žiemos padarytų nuostolių sumos dar tik augs. Būsto žalas daugiausiai sudaro stichinių nelaimių ir užliejimų nuostoliai“, – situaciją komentuoja Artūras Juodeikis.

Augančios kainos

„Lietuvos draudimo“ duomenimis, didžiausias šios žiemos nuostolis būstui siekia 41 tūkst. eurų sumą, o vidutinė išmoka šią žiemą yra 517 eurų. Ekspertai įspėja atkreipti dėmesį į kylančias kainas ir nusiteikti, jog nuostolių kaštai gali išaugti.

„Į augančias kainas vertėtų atkreipti dėmesį ir gyventojams nusimatyti didesnius biudžetus. Pastebime tendencijas, rodančias, kad menkai tikėtina, jog nuostoliai ateityje mažės. Pavyzdžiui, buvusi namo sienos kaina, kai tik buvo statoma, greičiausiai jau bus kur kas išaugusi, jei ją dabar reikės keisti dėl didelių sniego luitų ar kitų stichinių nelaimių gausos“, – teigia A. Juodeikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją