Reikia atsižvelgti į išplanavimą

Kad galėtumėte tinkamai įsirengti būstą, labai svarbu pirmiausia atkreipti dėmesį į jo išplanavimą, akcentuojama atsiųstame pranešime žiniasklaidai. Jis turi būti patogus, logiškas, o svarbiausia – atitikti jūsų poreikius.

„Svarbu, kad derėtų ir tilptų jums reikalingi baldai, buitinė technika. Kad viskas būtų patogiai pasiekiama ir nuoseklu. Nebūtų kokių nors nereikalingų nišų, pertvarų ar per didelių erdvių. Nors atrodo savaime suprantama, bet dalis pirkėjų daro klaidą pasirinkdami tokius būstus, kurie neatitinka realių jų poreikių.

Pavyzdžiui, nori vonios kambaryje didelės vonios, nors dažniau naudojasi dušu. Arba skiria daug dėmesio virtuvės įrengimui (baldams, įrangai), nors maistą namie ruošia labai retai. Svarbu, kad pasirinkus teisingą išplanavimą net ir nedidelis butas gali atrodyti erdvus.

Per beveik du dešimtmečius veiklos įgyvendinome keliolika NT projektų, sukaupėme daug patirties ir matome, kas labiausiai yra aktualu klientams. Tą patirtį išnaudojame ne tik kurdami patogius komforto klasės standarto būstus, bet ir patardami naujiems pirkėjams, kokie namai jiems galėtų tikti labiausiai“, – sakė NT bendrovės „Centromera“ direktoriaus pavaduotoja Vaida Šidlauskienė.

Be jaukumą kuriančių detalių – kaip biure

Įsirengiant interjerą, geriausiai šį darbą patikėti profesionaliems interjero dizaineriams. Turėdami patirties, žinių ir žinodami naujausias tendencijas, jie geriausiai sukurs jaukų, skoningą, madingą ir jūsų poreikius atitinkantį interjerą, kuriuo galėsite mėgautis ilgus metus.

Visgi, jei pasitikite savo jėgomis šioje srityje, galite pamėginti tai padaryti ir patys. Jums gali pagelbėti išmaniosios programėlės, kurias nesunkiai surasite internete, o taip pat – profesionalų patarimai.

Interjero dizainerė Simona Pielikytė sako, kad vieningo recepto, kaip sukurti jaukų ir gražų interjerą, nėra. Pavyzdžiui, knygų lentyna vieniems atrodys labai jauki namų detalė, kitiems tai tebus tik dulkių kaupykla. Kiekvienas idealų interjerą gali įsivaizduoti šiek tiek kitaip, tačiau egzistuoja ir tam tikri pagrindiniai dalykai, į kuriuos visada verta atkreipti dėmesį.

„Yra detalių, kurios jaukumo suteiks visada: užuolaidos, minkštieji baldai, kilimai. Būstas be kilimo ir užuolaidų visada labiau primins biurą, o ne namus“, – akcentavo S. Pielikytė.

Daugėja minimalizmo ir praktiškumo

Pasak interjero dizainerės, dabar naujuose namuose besikuriantys lietuviai daugiausia pageidauja prabangos įspūdžio, neišleidžiant labai daug pinigų.

„Dar visai neseniai buvo naudojama daug aukso spalvos detalių, populiarios barchato arba veliūro užuolaidos, raižyti baldai. Pageidavimai priklauso ir nuo to, ar tai nuolatinis, ar poilsio būstas – čia taupo labiau, bet leidžia elgtis drąsiau. Lietuvių interjeruose vyrauja žemės tonai su akcentine spalva, taip pat savo interjeruose nevengia ir medžio elementų.

Visgi pastaruoju metu pastebėjau, kad stilius švarėja, padaugėjo mėgstančių minimalizmą ir praktiškumą“, – pasakojo interjero dizainerė.

Komforto klasės būstas

„Komforto klasės standartą atitinkantys būstai neviršija vidutinių rinkos kainų, tačiau jie turi erdvius ir funkcionalius išplanavimus, yra parinktos optimaliai geriausios statybinės medžiagos, inžineriniai sprendimai, o aplink išvystyta infrastruktūra. Be to, yra pagalvota ir apie aplinką, atitinkančią pirkėjo sociokultūrinius ypatumus“, – sakė bendrovės „Centromera“ atstovė V. Šidlauskienė.

Pasak jos, svarbu atsižvelgti į savo komforto klasės suvokimą, tad būsto įsigijimą ir įsirengimą planuoti pagal savo poreikius čia ir dabar.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)