Terasų apsaugos būdai

Valstybėms vis dar ribojant judėjimą tarp sienų didžioji dalis žmonių savo atostogas ir savaitgalius pasirinks praleisti Lietuvoje. Namų kieme, sodyboje. Į šiuos objektus plaukia asmeninės sutaupytos lėšos: gražinama aplinka, statomos pavėsinės, terasos, kuriose bus smagu leisti rytus su kavos puodeliu ar vakarus su vyno taure. Lygiai taip pat ir kavinėmis, restoranais. Siaučiant pandemijai didžioji veiksmo dalis vyksta lauke, rašoma pranešime spaudai.

Terasoje ar pavėsinėje smagu būti geru oru. Tačiau kai jis subjūra, kenčia ne tik viduje esantys baldai, bet ir medinės konstrukcijos, dažai. Terasas galima apsaugoti. Tam yra du būdai – patikrintas įstiklinimas ir dabar populiarėjantis PVC tentų sumontavimas.

Įstiklintos ar tentu aptrauktos terasos ne tik išliks ilgaamžiškos, viduje nenukentės minkšti ir patogūs baldai, be to, terasa ar pavėsine bus galima mėgautis bet kokiu oru.

Įstiklinimas – solidus ir patikrintas sprendimo būdas. Jis daug kainuoja maždaug nuo 80 eurų už kvadratinį metrą. Stumdomus stiklus nelengva montuoti, tą turi atlikti profesionalai.

Terasos apsauga

Tentų kaina siekia apie 20 eurų už kvadratinį metrą. PVC tentų gamintojai sako, kad tvarkingai, pagal instrukcijas juos sumontavus, iš tolo jie atrodo kaip stiklas.

Kokybiškas produktas negadina vaizdo

Pavėsinių ir terasų turėtojai neretai bijo, kad tentai nebus praktiški ar gražūs. Susiraukšlės, jų nusegimas, užtempimas užims daug laiko. Tentų gamintojas sako, kad šios baimės nėra pagrįstos, o kokybiškas produktas atrodys ne tik dailiai, bet bus ilgaamžiškas. „Tentukas.lt“ atstovai sako, kad kokybiški ir tinkamai sumontuoti tentai atrodo it nauji ir po 10 metų.

„Kiekvienas statinys reikalauja skirtingų sprendimų, bet visiems jiems apsaugoti būtina kokybė. Skaidraus tento apvadus galima rinktis iš didelės spalvų paletės, nors šiandien populiariausia ruda spalva“, – sakė Mantas Kasulaitis.

Profiliuojami tentai įsitempia tvarkingai ir atrodo it stiklas, o sutraukimo mechanizmas leidžia juos pakelti per mažiau nei minutę. Tentai nuo stiklo skiriasi tuo, kad stiklinės sienos visiškai sustumti nepavyks, o tentai pasikelia ir susivynioja ir pasislepia už stoginės taip, kad terasas ar pavėsinė lieka visiškai atvira.

Pavėsinėje ar terasoje sumontavus šildytuvą, gamta galima džiaugtis ištisus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)