Šiandien namo statybai galima įsigyti kelių tipų žemės sklypų. Parduodami sklypai, į kuriuos jau yra atvesta elektra, todėl atskirai rūpintis šia paslauga pirkėjui nereikėtų, nebent jam neužtektų atvestos elektros energijos galios. Tokiu atveju žemės sklypo savininkui vis tiek reiktų kreiptis į Energijos skirstymo operatorių (ESO) su prašymu padidinti elektros galią. Ši paslauga taip pat kainuoja.

Tačiau su kebliausia situacija susiduria pirkėjai, įsigiję sklypus, kuriuose nėra elektros energijos ir ją atsivesti gali tekti keliasdešimt metrų, o gal ir kelis kilometrus. Tokių sklypų savininkai kreipiasi į ESO ir prašo iki jų sklypų atvesti elektros energiją. Ši paslauga taip pat kainuoja ir neretai labai brangiai. Gyventojai socialiniuose tinkluose nuolat dalijasi savo istorijomis, kiek jiems kainuos elektros energijos atvedimas iki jų sklypų ir klausia kitų socialinių tinklų vartotojų, jau anksčiau susidūrusių su šiuo procesu, kas sudaro elektros energijos atvedimo iki sklypo kainą, kokių sąlygų ESO gali reikalauti, o kokių ne. „Delfi būstas“ pasidomėjo, kas sudaro elektros atvedimo iki sklypo kainą, kas lemia jos dydį ir nuo ko pradėti, norint ją atsivesti iki savo sklypo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją