Praėjusių metų įvykiai lėmė, kad šiuo šventiniu laikotarpiu visuomenė labiau nei bet kada anksčiau pirmenybę teikia žmogiškam ryšiui, bendruomeniškumui ir laikui, praleistam su šeima ar draugais. Dėl to ekspertai rekomenduoja daugiau dėmesio skirti smulkioms interjero detalėms, kurios visus namų kampelius užpildys kalėdine nuotaika ir širdžiai mielais prisiminimais.

Kalėdinės dekoracijos lauke

Rafinuota rausva

Nepriklausomai nuo to, kokios spalvos šį sezoną dominuoja drabužių spintose, šventiniam namų dekoravimui jau kelis metus iš eilės populiariausi rafinuoti rausvi ir rožiniai atspalviai. Juos šių metų kalėdiniams papuošimams naudoja didžiausių pasaulio mados ir grožio industrijų tendencijų šaukliai, o „Mylands“ spalvų namai drąsų ir ryškų rožinį atspalvį vadina „karščiausia“ kitų metų spalva. Todėl švelniai rožinės ir persikinės spalvos papuošimai ne tik puikiai derės su sodriai žalios spalvos kalėdine eglute, bet ir neišeis iš mados bent kelis sezonus.

Nostalgija tradicijoms

Ekspertai jau kuris laikas stebi ryškėjančią tendenciją ir augantį visuomenės norą šventes pasitikti sugrįžus prie tradicijų, ypač – raudonos ir auksinės spalvų dekoro elementų. Daugelis raudoną spalvą asocijuoja su vaikystės švenčių prisiminimais, o auksinius papuošimus renkasi norėdami bendram vaizdui suteikti daugiau nesenstančio išskirtinumo. Dėl to artėjant Kalėdoms verta atkreipti dėmesį į nostalgiškas, iš kartos į kartą keliaujančias puošmenas bei joms suteikti naują šansą.

Kalėdų eglės dekoracijos

Juvelyrikos atspindžiai

Kad ir kokia spalva šį šventinį sezoną dominuos jūsų namuose, būsite nustebinti, kaip puikiai ji dera su sodriai mėlynos, tamsiai violetinės ar rubinų raudonos spalvos elementais. Dažnai rankų darbo juvelyrikos dirbiniuose sutinkamos spalvos bet kokiai erdvei suteiks prabangos įspūdį, o veidrodinės, iš metalo ar kristalų pagamintos interjero detalės privers jūsų namus švytėti kaip niekad ryškiai.

Šiaurietiški nykštukai

Iš Skandinavijos šalių po visą pasaulį pasklidę nykštukai per šias Kalėdas, tikėtina, užkariaus ir jūsų namų erdvę. Nedidelio dydžio nykštukų ar elfų dekoracijomis galima papuošti eglutę, o didesni mielai įsitaisys kalėdinio medžio paunksmėje, šalia liepsnojančio židinio ar laiptų. Be to, nuotaikingi šiaurietiški nykštukai su raudonos ar žalios spalvų kepurėlėmis ypač patinka vaikams, kurių vaizduotėje paprasta namų puošmena tampa dar vienu magišku herojumi.

Kalėdinės dekoracijos lauke

Išraiškingas įėjimas

Nenustebkite, vakarietiška tradicija šventiškai puošti pagrindinį būsto įėjimą pamažu prigyja ir pas mus. Tarsi namuose gyvenančios Kalėdų dvasios simbolis, namų durys pasidabina ne tik žaliuojančiais vainikais ar milžiniškais kaspinais, bet durų staktą apjuosia eglės šakų girliandos, iš tolo švytinčios lemputės ar įspūdingo dydžio kalėdiniai burbulai.

Žavingas vintažas

Per šias Kalėdas pasinaudokite galimybe nusikelti į „auksinę epochą“ – antrą praėjusio amžiaus dešimtmetį, kai aplink dominavo prabanga ir plunksnos. Įkvėpti tuometinės istorijos ir kultūros, savo namus puoškite aukso ir sidabro spalvų papuošimais, juos derinkite su švelniais pasteliniais atspalviais bei epochos įkarštį menančiomis krištolinėmis girliandomis. Kad žaižaruojančios emocijos nenustelbtų tikrosios Kalėdų prasmės, minėtas dekoracijas derinkite su šilto atspalvio apšvietimo elementais ir lemputėmis.

Spalvingos girliandos

Nors per paskutinius kelis metus ant spalvotų girliandų spėjo nusėsti nemažas dulkių sluoksnis, kuo greičiau jį nuvalykite – šių girliandų populiarumas vėl aukštumose. Norėdami bent trumpam užmiršti niūrius ir įtampos kupinus metus, į namus įsileiskite spalvų ir šviesų įvairovę. Prognozuojama, kad ryškūs, išskirtinių spalvų elementai dominuos ne tik ant kalėdinių eglučių, bet ir dekoruojant stalą ar kitas namų erdves.

Gamtos įkvėptos detalės

Mėgstantys laiką leisti lauke apsidžiaugs išgirdę, kad natūralūs gamtos elementai, žali atspalviai ir šiltos karamelės tonai mus lydės ir per šias Kalėdas. Namus papuoškite laukinės gamtos įkvėptais ornamentais ir nuolat žaliuojančiais akcentais. Rinkitės sodria raudona spalva žydintį kalėdinį augalą puansetiją, stalui dekoruoti naudokite eglių ir pušų kankorėžius, o namų durims žavesio suteikite pakabindami kalėdinį vainiką.

Jaukumas miegamajame

Nors daugiausia dėmesio per šventes sulaukia tokios namų vietos kaip svetainė, valgomasis ar virtuvė, vis dažniau šventinės puošmenos persikelia ir į miegui skirtas erdves. Miegamojo dekoravimui puikiai tiks šventiniais ornamentais išraizgyta patalynė ir šilti, pūkuoti pledai, jeigu turite galimybę, pastatykite nedidelę eglutę, papuoštas dovanų dėžutes ar vainiką su žvakėmis. Tiesa, ekspertai pataria miegamajame nesirinkti stiprų kvapą ar šviesą skleidžiančių dekoracijų, kurios gali pakenkti miego kokybei.

Lazeriu pjaustytos dekoracijos

Kasmet vis daugiau žmonių susidomi ir lazeriu pjaustytomis dekoracijomis – čia medienai pjaustyti ir graviruoti naudojamas itin tikslus lazerio spindulys, kuris ant blyškios medienos palieka išskirtinai tamsų kraštelį. Šio tipo Kalėdų dekoracijos pasižymi galimybe puošmenas pritaikyti savo asmeniniams poreikiams, todėl jūsų unikalios idėjos gali atgimti tiek kaip akcentas ant židinio lentynos, tiek kaip vardinis eglutės žaisliukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją