Prieš kelias dienas pasibaigęs „Delfi būstas“ organizuojamas ir prekybos tinklo „Senukai“ remiamas konkursas „Mano kiemas“ jau turi savo nugalėtojus. Kiemo kategorijoje pirmą vietą laimėjo Nijolė Kybartienė, sodo – Irma Pavilionienė, balkono – Jurgita Petrulė.

I. Pavilionienė džiaugiasi išpuoselėtu sodu šalia savo namų. Moteris „Delfi būstas“ pasakoja, kad savo namuose gyvena jau 17 metų. Šeima atnaujino uošvių sodybą, kurioje anksčiau buvo laikomi gyvuliai.

„17 metų po truputėlį lipdome savo sodą, po kampelį. Aišku, visada yra ką tobulinti. Manau, kad visi, kurie augina gėles, želdina, tai mato, kas netinka ir kur ką galima dar pasodinti“, – pasakoja pašnekovė.

Moteris teigia, kad įkvėpimo sėmėsi pati iš savęs. Ji pati pradėjo galvoti, kur ką galima pasodinti, stengėsi nieko nekopijuoti.

„Darau taip, kad patiems būtų smagu“, – sako. I. Pavilionienė.

Gražiausio kiemo prizą laimėjusi N. Kybartienė pasakoja, kad jos iniciatyvą sutvarkyti daugiabučio aplinką vertina ir kaimynai, ir praeiviai. Jos teigimu, darbai čia – nesibaigia.

„Daugiau nei 15 metų sodinu sodą prie daugiabučio, laiko praleidžiu daug. Padeda šiek tiek kaimynai, bet pagrindinius darbus darau pati“, – teigia moteris.

Pašnekovę tęsia, kad darbai nestoja: jau atsirado nauja tvorelė po balkonu, planuojama ir daugiau pasikeitimų.

„Kūrybinės idėjos gimsta savaime. Aišku, ir internete pasižiūri minčių, kažką pritaikai“, – sako N. Kybartienė.

Vieną gražiausių balkonų, komisijos manymu, sukūrė J. Petrulė. Ji „Delfi būstas“ pasakoja, kad daugiau nei dešimtmetį balkonas jos namuose buvo skirtas daiktams sandėliuoti, tačiau pernai pavasarį jį sumanė, kad laikas pokyčiams.

„Vieną rytą, išėjus padžiauti skalbinių, man tiesiog šovė mintis, aš noriu čia gerti kavą rytais, sėdėti saulei leidžiantis vakarais... Iškart gimė vizija, kad noriu ryškaus itališko stiliaus balkonėlio su sendintomis sienomis ir daug gėlių... Vyras iš pradžių juokėsi, bet aš prisipirkau dažų, fototapetą, plytelių ir kibau į darbus. Dažiau, tepliojau, sendinau sienas, klojau plyteles, visą savaitę stipriai dirbau. Mačiau, kaip keitėsi vyro požiūris, jis vis dažniau užsukdavo pažiūrėt, ką aš jame išdarinėju. Ir taip žingsnis po žingsnio balkonas-sandėlys tapo jaukia balkonete! Mes jau metai jame ir geriame kavą rytais, ir vyną vakarais... Ir siuvu čia savo mezginius, ir dukra užmiega beskaitydama,ir draugės renkasi pasisėdėt... Ir net porą kaimynių sugundžiau įsirengt balkonus poilsiui, o ne laikyt juos kaip sandėlius. Net žiemą mūsų balkonetėje žybsi eglutė ir garuoja kava su kalėdiniu pyragu“, – pasakoja pašnekovė.

Nugalėtojos bus apdovanotos prekybos tinklo „Senukai“ įsteigtas prizais. Juos ir visus konkurse dalyvavusios projektus galite rasti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)