„Pastebiu, kur klientai padaro daugiausiai klaidų – tai yra piktžolių augimas trinkelių tarpuose. Visų pirma, trinkelės turi būti gerai sudėtos ir užpildytos, tada piktžolės mažiau dygsta, bet po kurio laiko vėjas atneša sėklų, jos sudygsta ir pradeda želti. Tie, kas purškia įvairiais glifosatais ir jų junginiais, susiduria su problema, kad tos vietos pradeda samanoti ir tenka vėl valyti“, – kalbėjo T. Gurskas.

Pasak jo, yra keli būdai, kurių pagalba galima atsikratyti piktžolių, vienas iš jų – ravėjimas.

„Čia yra mechaninis jų pašalinimas. Yra specialūs tarpams skirti griebtuvai, kurie ištraukia arba išpjauna piktžoles. Kitas naikinimo būdas yra liepsnos pagalba, tiesiog deginti ir su liepsna pažeisti piktžoles, galiausiai taip jos tiesiog pranyksta“, – sako agronomas.

Jis taip pat išskyrė būdą su verdančiu vandeniu, pasak kraštovaizdžio specialisto, yra specialūs aparatai, kurie užkaitina vandenį iki 100 laipsnių, o juo galiausiai nupilamos piktžolės, jos išverda ir nunyksta. Kainos atžvilgiu tai nėra pigiausias būdas.

„Viskas priklauso nuo žmogaus, kurį būdą jis nori pasirinkti, pats pigiausias ir elementariausias yra ravėjimas su rankomis, kastuvėliais ar peiliais, taip pat yra specialūs aštrūs šepečiai. Antroje vietoje pagal brangumą yra liepsna, aš mačiau, kad dabar prekybos centruose galima nusipirkti tiesiog paprastus degiklius su ilgu kotu, tai tiesiog eini ir su liepsna degini tas vietas. O brangiausia naikinti yra vandeniu, nes reikia turėti specialią įrangą, tačiau tai yra ganėtinai ekologiškas būdas“, – kalbėjo T. Gurskas.

Paklaustas, ar galima apskritai išvengti šios piktžolių problemos, agronomas atsakė, kad tai priklauso nuo pačios trinkelės.

„Jeigu ji susideda labai siaurais tarpeliais ir tarp jų nelieka vietos toms piktžolėms augti, tada galima išvengti šios problemos, nes būna akmens masės plytelės, kurios tobulai išpjautos ir jas galima taip sudėti, kad net tarpelių nėra. Bet daugumą atvejų, kai naudojama betoninė trinkelė, jose visada yra 4 mm tarpelis, tai priklauso nuo to suvaikščiojimo, kad neišsiskeltų kampas. Gamintojas specialiai padaro tokias nedideles atkarpas, kad išlaikytų tarpą. Svarbiausia yra užpildyti visus tuos tarpelius ir tada tų problemų nebus“, – kalbėjo T. Gurskas.

Trinkelės būna įvairių spalvų, todėl taip pat dažna problema yra spalvos praradimas, kad išvengti šios problemos, specialistas siūlo padengti trinkeles specialiu laku, kuris duoda trinkelei specialų šlapumo efektą: „Tai skystis, kuris atgaivina trinkeles ir neleidžia joms greitai prarasti spalvos, ji išlieka tokia pat švari bei graži“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją