Stogų lopymas – simptomų šalinimas, o ne išgydymas

„Mano būsto“ Gyvenamųjų namų administravimo departamento Pardavimų ir plėtros grupės vadovas Julius Paulauskas teigia, kad daugiabučių namų stogai yra ta statinio dalis, kuri yra labiausiai veikiama atmosferos kritulių – ją veikia lietus, sniegas, ledas. Todėl natūralu, kad daugiausiai problemų kyla su stogo konstrukcija.

„Pagrindinė stogo funkcija – apsaugoti namą nuo atmosferos poveikio. Tarp pagrindinių stogų dalyje kylančių problemų yra vandenį leidžiantis stogas. Tada pas gyventojus viskas šlampa, drėksta, bėga vanduo“, – aiškina J. Paulauskas.

Pašnekovo teigimu, neretai stogus prireikia remontuoti ir dėl savaiminio nusidėvėjimo. Jis pastebi, kad didelė dalis senų daugiabučių namų stogų nebuvo keisti nuo pat namų pastatymo.

J. Paulauskas įsitikinęs, kad stogai turi būti tvarkomi ne dalimis, o kapitaliai. „Stogų lopymas – tai ligos simptomų šalinimas, tačiau tai pačios ligos neišgydo. Taip pasiekiamas tik trumpalaikis efektas. Įvertinę savo klientų stogo būklę siūlome ilgalaikį ir patikimą sprendimą – kapitalinį stogo dangos keitimą su apšiltinimu“, – teigia jis.

Anot jo, tokiu būdu stogo problemos išsprendžiamos 15-20 metų laikotarpiui, taupomos gyventojų lėšos bei saugomas jų turtas. Taip pat J. Paulauskas teigia, kad technologiškai geriau tvarkyti stogus su apšiltinimu.
Julius Paulauskas

„Daugiabučių namų gyventojams siūloma stogo dangos keitimą atlikti kartu su stogo šiltinimu, nes tokiu būdu pasiekiamas dvigubas efektas – stogo konstrukcija tampa ne tik sandari, bet ir šilta. Taip taupomi gyventojų pinigai, o už šildymą mokama mažiau“, – aiškina jis.

Už mažesnį namą gali tekti mokėti daugiau

Kapitalinio stogo remonto kaina su apšiltinimu kiekvienam namui labai skirtinga ir tai, kad gyvenate mažesniame name, tikrai nereiškia, kad mokėsite mažiau.

„Tokio pat ploto stogą gali turėti ir 2 aukštų (12 butų) namas ir 16 aukštų (72 butų), tad suprantama, kad išlaidos dalinasi atitinkamai iš 12 ir 72 butų. Tad mažesnio namo gyventojai už kapitalinį stogo remontą su apšiltinimu mokės daugiau“, – skaičiuoja jis.

J. Paulauskas pabrėžia, kad didelės įtakos kainai turi ir tai, kokia yra stogo konstrukcija – ar tai sutapdintas, ar šlaitinis stogas.

„Atsižvelgiant į tai, kad stogo remonto darbai kainuoja nepigiai, už atliktus darbus siūlome išsimokėti dalimis net iki 5 metų terminui. Tokiu būdu gyventojams sumažinama finansinė našta. Šią paslaugą itin vertina mūsų klientai, aktyviai ja naudojasi. Vidutiniškai vienam butui tenka mokėti nuo 15-30 eurų per mėnesį“, – aiškina jis.

J. Paulauskas skaičiuoja, kad per metus „Mano būstas“ gauna 4 tūkst. pranešimų, susijusių su stogų taisymu. 93 proc. iškvietimų yra smulkus stogų remontas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)