Pradedant durų skambučio kameromis ir baigiant vandens jutikliais: štai penki išmaniųjų namų prietaisai, skirti jūsų saugumui ir dvasios ramybei.

Durų skambučio kamera

Galimybė atsiliepti iš bet kurios vietos ir pasikalbėti su atėjusiais prie jūsų lauko durų gali būti svarbi funkcija tiems namų savininkams, kuriems trokšta nuotoliniu būdu stebėti savo namų prieangį. Kai būsite išvykę, šis prietaisas įrašys ir nufotografuos atėjusius ir nuėjusius žmones. Durų skambučio kameros leidžia stebėti kurjerius ir padeda atgrasyti potencialius vagis, jei siuntinys paliekamas prie durų. Šis prietaisas taip pat gali siųsti pranešimus ir įrašus, kad žinotumėte, kas stabtelėjo prie jūsų durų, jei nesulaukėte lankytojo.

Vandens jutiklis

Jei norite užbėgti už akių vandens sukeltoms nelaimėms namuose, jums būtina įsigyti vandens jutiklį. Toks prietaisas per valdymo skydelį ar tiesiai į jūsų telefoną gali pranešti apie tikėtiną užliejimą – ir jei laiku sureaguosite, apsaugosite namus nuo vandens žalos. Tai reiškia, kad namuose galite drąsiai įsirengti prabangią vonią, nebijodami, kad ji netyčia užlies jūsų namus. Tas pats jutiklis taip pat įspės, jei namuose itin žemai nukris oro temperatūra, dėl kurios gali užšalti vamzdžiai.

Išmanūs namai

Išmanioji durų spyna

Jei jums kada nors teko išgyventi tą jausmą, kai supratote, jog ką tik užtrenkėte iš lauko duris, o raktas liko viduje, tuomet ramybės jums suteiks išmanioji spyna, kurią galima valdyti per klaviatūrą ar išmaniuoju telefonu. Jei nebūdami namuose norėsite įleisti meistrą, duris jam galėsite atrakinti nuotoliniu būdu. Arba, jei savo namuose apgyvendinsite svečią, galėsite suteikti jam unikalų kodą, kuriuo jis atrakins ar užrakins duris. Jam išvykus, šį kodą panaikinsite. Rinkoje yra tokių išmaniųjų spynų, kurios leidžia užprogramuoti iki 30 kodų.

Išmanusis elektros lizdas

Bauginančios sąskaitos už elektrą gali šiek tiek sumažėti, jei imsitės valdyti savo energijos naudojimą. Išmanieji elektros lizdai leidžia nuotoliniu būdu per programėlę, „Alexa“ ar „Google Home“ valdymo balsu funkcijas kontroliuoti savo elektros prietaisus ir namų apšvietimą: kai reikia, namuose bus šviesu, kai nereikia – šviesos bus išjungtos. Tokius elektros lizdus taip pat galima užprogramuoti taip, kad jie įsijungtų arba išsijungtų pagal paros laiką arba jūsų aktyvumą namuose.

Išmanusis termostatas

Išvykstate iš namų ilgesniam laikui? Labai svarbu turėti išmanųjį termostatą, kuris leidžia nuotoliniu būdu koreguoti namų šildymą – o tai savo ruožtu padeda taupyti energiją ir pinigus. Kai kurie termostatai netgi gali automatiškai sureguliuoti temperatūrą namuose pagal paros laiką ir namiškių veiklos įpročius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją