Svarstant apie apšvietimo sistemą, išmanius sprendimus galima rinktis keliais lygmenimis, nuo kurių, žinoma, priklauso ir pasirinkimo kaina. Apie galimus pasirinkimus pranešime spauda pasakoja apšvietimo projektuotojas Julius Blavaščiūnas.

Išmanūs šviestuvai

Šviestuvas, valdomas pulteliu – vienas paprasčiausių ir turbūt populiariausių išmaniųjų sprendimų pasirinkimų. Tokie šviestuvai rinkoje tikrai nėra labai brangūs, tačiau yra kiek patogesni, nei įprasti, nes, pavyzdžiui, atsigulus į lovą, nebereikia keltis iš jos ir nueiti išjungti jungiklio, esančio namų kampe. Spustelkite mygtuką pultelyje ir tamsu, tad tai ir patogus, ir pigus sprendimas. Tokio šviestuvo kainos prasideda vos nuo pusšimčio eurų, tad tikrai prieinama daugumai.

Namų apšvietimas

Išmanios lemputės

Bluetooth arba WI-FI valdomas lemputes galite rasti daugumoje parduotuvių, jas įdėjus į šviestuvą, tereikia mobilųjį telefoną susieti su šviestuvu ir viskas! Įjungsite ir išjungsite šviestuvą tiesiog telefonu, o parsisiuntus ir tam tikras programėles, galėsite keisti šviesos spalvas, dažnumą ar net nustatyti, kad šviesa keistųsi pagal muziką! Tokios lemputės puikiai tiktų vaikų kambaryje, kuriame žaismės gali būti daugiau nei kitose erdvėse. Lempučių kainos parduotuvėse labai įvairios, tačiau norint išbandyti ir neišleisti daugybės pinigų, gali pakakti ir 10 ar 15 eurų.

Apšvietimas

Technologiniai apšvietimo sprendimai

Tai brangiausias, tačiau ir funkcionaliausias sprendimas. Viena iš galimybių yra apšvietimą sukonfigūruoti taip, kad jis įsijungtų nustatytu laiku. Pavyzdžiui, jei darbo dienomis keliatės 7 val. ryto, tuo metu kambaryje įsijungs šviesa ir jus tikrai pažadins. Taip pat ir grįžtant į namus – automatiškai įsijungus šviesai nereikės pagraibomis namuose ieškoti jungtukų. Technologiniai variantai dažniausiai kuriami individualiai pagal poreikį ir galimybes ir jų kainos gali siekti nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių eurų.

Namų apšvietimas

Besirenkant išmanius apšvietimo sprendimus nepamirškite, kad pirmiausia, būtina atsižvelgti į savo poreikį – jei įsirengsite technologines konfigūracijas, tačiau jų nenaudosite – pinigus išmesite tiesiog veltui, tad tokiais atvejais gal tiesiog pakaktų išmanaus šviestuvo ar įdomesnių lempučių?

Išmanius apšvietimo sprendimus pagal kišenę gali pasirinkti kiekvienas, tik reikia atidžiai tai įvertinti ir pasirinkti sau tinkamiausią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)