Dėl išmaniųjų namų prietaisų kasdieniai namų ruošos darbai tampa daug paprasčiau atliekami, o kartais jums nereikia pajudinti nė piršto, todėl galite atsipalaiduoti po ilgos darbo dienos. Išmaniosios sistemos taip pat padeda sutaupyti daug pinigų, nes veikia tik tada, kai reikia. Štai, kodėl išmanioji šildymo sistema gali būti viliojantis pirkinys jūsų namams.

Jei grįžę iš darbo namo jaučiatės sušalę iki kaulų smegenų, turėtumėte pagalvoti apie išmanųjį termostatą. Daugiau nebereikės laukti, kol įsijungs šiluma. Namuose įrengti išmanųjį šildymą yra visai nesudėtinga.

Čia jūs perskaitysite portalo „Build Review“ pateikiamus patarimus, kaip įsigyti ir įsirengti išmaniojo šildymo sistemas. Tekste paaiškinama, kas yra išmanusis šildymas, kaip jis veikia ir kodėl jo galite norėti.

Kaip savo šildymo sistemą paversti išmaniąja?

Jei norite, kad jūsų namų šildymas būtų išmanus, turėtumėte atlikti du paprastus veiksmus. Pirmasis žingsnis – išsirinkti ir įdiegti išmanųjį termostatą. Svarbu neskubėti ir išsiaiškinti savo poreikius, nes kiekvienas prietaisas gali turėti skirtingas funkcijas, todėl turėtumėte išsirinkti geriausiai jūsų pageidavimus atitinkantį variantą.

Antrasis žingsnis – susieti išmanųjį termostatą su bet kokiu išmaniuoju įrenginiu. Tai gali būti jūsų telefonas, planšetinis kompiuteris arba bet koks naujas įtaisas, leidžiantis naudotis internetu. Kai tai padarysite, galėsite visiškai nuotoliniu būdu valdyti savo šildymo sistemą.

Pereikime tiesiai prie to, kaip lengvai atnaujinti savo namų šildymą.

Įdiegę išmanųjį termostatą, atnaujinkite savo šildymo sistemą

Pirmasis žingsnis, kurį turėtumėte žengti – pasirinkti išmanųjį termostatą. Tai padarius, įrengti jį bus gana paprasta. Taip pat reikės įdiegti ir kitus komponentus, apie kuriuos kalbėsime vėliau.

Kol kas turėtumėte žinoti, kad montavimas skirsis priklausomai nuo pasirinkto išmaniojo termostato modelio. Todėl prieš pirkdami, turėtumėte patikrinti instrukcijas. Termostato nustatymas paprastai užtrunka tik apie 30 minučių.

Įsigijus išmanųjį termostatą, jums nereikės mokėti inžinieriui už profesionalų įrengimą. Tai galite pasidaryti patys. Tačiau kai kurie gamintojai rekomenduoja paprašyti eksperto pagalbos, jei nesate gerai susipažinę su technika.

Kas yra išmanusis termostatas?

Išmanusis termostatas yra vienas populiariausių išmaniųjų namų įrenginių. Jis suteikia galimybę valdyti šildymą iš bet kurios vietos.

Išmanieji termostatai yra bet kurios išmaniosios šildymo sistemos pagrindas. Jie turi daugybę funkcijų, optimizuotų jūsų patogumui, kai kalbama apie namų šildymą.

Išmaniuoju termostatu galite nustatyti ir valdyti centrinį šildymą ir karštą vandenį nuotoliniu būdu. Taip pat galite gauti papildomų funkcijų, pavyzdžiui, grįžtamąjį ryšį apie šildymą ir balso komandas.

Mokomieji termostatai turi dar vieną šaunią funkciją. Jie užregistruos jūsų pageidavimus ir komandas. Mokydamiesi iš jūsų, jie automatiškai prisitaikys prie jūsų poreikių.

Kaip pasirinkti tinkamą išmanųjį termostatą?

Taigi, esate pasirengę įsigyti išmanųjį termostatą. Ką dabar? Kokį? Pirmiausia, turėtumėte apsvarstyti, ar jį galima susieti su jūsų šildymo sistema. Nenorite, kad įdiegus naują įtaisą kiltų kokių nors problemų. Geriausia atmesti variantus, kurie nebus suderinti su tuo, ką jau turite namuose.

Gera žinia ta, kad išmanieji termostatai susiejami su daugybe skirtingų sistemų. Dauguma šildymo sistemų valdomos standartiniu arba programuojamu termostatu. Tai apima centralizuotas ir vietines šildymo sistemas. Taigi, jūsų išmanusis termostatas bus suderintas su dauguma sistemų, kurios veikia su termostatu.

Tačiau turėkite omenyje, jei turite akumuliacinį šildytuvą arba šilumos siurblį, dauguma išmaniųjų termostatų su jais neveiks. Jei šis pasirinkimas jums kelia nerimą, turėtumėte patikrinti termostato gamybos instrukcijas. Jose bus nurodyta, su kuriais katilais jie veikia.

Ko reikia norint įdiegti išmaniąją šildymo sistemą?

Kaip jau minėjome, įrengti gana paprasta. Kad jūsų namuose veiktų išmanusis šildymas, jums reikės trijų pagrindinių komponentų. Net jei tai už jus padarys specialistas, vis tiek naudinga žinoti, kas konkrečiai kur dedama.

Kiekvienos išmaniosios šildymo sistemos montavimo terminai ir sudėtingumas skirsis. Jei nuspręsite, kad esate pasirengę šiai užduočiai, turėtumėte patikrinti gamintojo instrukcijas. Tada galėsite būti tikri, kad viską atliksite teisingai.

Išmaniojo katilo prijungimas

Imtuvas dar vadinamas išmaniojo katilo jungtimi. Jį reikia prijungti prie katilo. Tuomet prijunkite jį prie „Wi-Fi“ ir valdymo bloko. Tai bus jūsų išmaniojo termostato komandų imtuvas.

Išmanusis termostatas

Jūsų išmanusis termostatas yra jūsų valdymo blokas, kuris bus prijungtas prie „Wi-Fi“. Jis pateiks jums įvairias namų šildymo parinktis, pagrįstas išmaniosios sistemos funkcijomis.

Išmaniosios valdymo sistemos programa

Į savo išmanųjį įrenginį galite atsisiųsti programėlę. Taip galėsite visiškai valdyti savo namų centrinį ir vandens šildymą. Atsisiųskite ją ir susiekite su savo sistema. Jums net nebūtina turėti išmaniojo telefono. Tai galite padaryti bet kuriuo prie interneto jungiamu įrenginiu, pavyzdžiui, planšetiniu kompiuteriu.

Kas yra išmanusis šildymo valdymas?

Išmanusis šildymo valdymas leidžia valdyti namų šildymą. Jo funkcijų įvairovė suteikia daugiau galimybių ir pritaikymo galimybių nei bet kada anksčiau.

Jo privalumai yra tokie, kad jis sumažina energijos suvartojimą ir taupo sąskaitas. Todėl „Energy Saving Trust“ siūlo juos naudoti kaip būdą kontroliuoti savo namų šildymą.

Daugelis išmaniųjų šildymo valdiklių leidžia nustatyti tam tikrą temperatūrą bet kuriuo paros metu. Tai užregistruojama, todėl jūsų išmanioji šildymo sistema gali mokytis. Tada ji šildys pagal jūsų pageidavimus.

Naudojant automatinio grafiko sistemą, jūsų temperatūros pokyčiai registruojami visą savaitę. Besimokantys termostatai taps išmanesni ir automatiškai atpažins tvarkaraštį, kurio turėtų laikytis. Yra daug kitų privalumų, kuriuos aptarsime vėliau šiame straipsnyje, todėl skaitykite toliau ir sužinokite daugiau.

Susiekite išmanųjį termostatą su bet kokiu išmaniuoju įrenginiu

Vienas iš išmaniųjų namų privalumų yra tas, kad juos galima susieti su bet kuriuo išmaniuoju įrenginiu. Taip galėsite puikiai kontroliuoti savo namų šildymą.

Sujunkite su pasirinktu virtualiuoju asistentu

Kas gali būti greičiau, nei savo mobiliuoju telefonu siųsti komandas naujajam termostatui? Dėl išmaniųjų šildymo sistemų išmaniųjų funkcijų tai gali užtrukti kelias sekundes. Kad galėtumėte mėgautis šiuo privalumu, naudokite virtualius asistentus.

Tai gali būti ypač naudinga, jei jūsų rankos užimtos ir norite greitai įjungti šildymą. Virtualūs asistentai priims balso komandas. Jomis jie gali akimirksniu valdyti jūsų išmaniąją šildymo sistemą.

Išmanusis termostatas

Ar galiu naudoti savo išmanųjį termostatą be virtualaus asistento?

Taip. Išmaniojo termostato nebūtina susieti su virtualiuoju asistentu. Išmanieji termostatai paprastai neturi integruotų balso asistentų. Jei jūsų mobiliuosiuose įrenginiuose jų nėra arba jei mieliau naudojatės programėle, o ne balso komandomis, galite.

Kokios yra galimybės paversti namų šildymą išmaniuoju?

Yra daugybė galimybių, iš kurių galite rinktis savo namų šildymo sistemą. Tik reikia įsitikinti, kad ji suderinama su jūsų turimu katilu ir šildymo sistema. Gamintojai greičiausiai pateiks suderinamų šildymo sistemų sąrašą.

Kiekvienas prekės ženklas turi skirtingas funkcijas, todėl prieš perkant verta atlikti tyrimą. Orų prognozė? Automatinis reguliavimas? Pranešimas apie paliktus atidarytus langus? Kad ir kokios papildomos funkcijos jus domina, jas galite turėti su daugeliu modelių.

Kokie skirtumai tarp tradicinio ir išmaniojo termostato?

Jei manote, kad jums pakaks tradicinio termostato, tai suprantama. Kam taisyti tai, kas nesugedę?

Tačiau išklausykite. Yra keletas skirtumų, dėl kurių išmanusis termostatas yra geresnis pasirinkimas:

Jūsų energijos suvartojimas

Energijos sąskaitų taupymas yra tai, kas mums visiems rūpi. Išmanusis termostatas gali padėti tai padaryti. Galite gauti automatinius atnaujinimus ir energijos ataskaitas. Visada žinosite, koks yra jūsų energijos suvartojimas bet kuriuo metu.

To negalima gauti iš tradicinio termostato. Turėtumėte patys tai stebėti.

Šias ataskaitas galite naudoti valdydami ir mažindami energijos kiekį, kurį naudojate namams šildyti. Dėl didesnio energijos vartojimo efektyvumo sumažėja sąskaitos, o tai dar vienas laimėjimas.

Valdikliai

Naudodami išmanųjį termostatą galite valdyti šildymą ir karštą vandenį nuotoliniu būdu. Galite pasirinkti skirtingų patalpų valdymą. Arba net liepti išmaniajam asistentui keisti nustatymus, kol jūs darote ką nors kita.

Tradiciniai termostatai yra mažiau patogūs. Visada turite būti namuose, kad rankiniu būdu sureguliuotumėte šilumos galingumą arba nustatytumėte laikmatį. Išmanusis modelis mokosi jūsų įpročių ir kiekvieną dieną reguliuoja savo galingumą, kad atitiktų jūsų įtemptą gyvenimo būdą.

Bendrosios technologijos

Išmanusis termostatas turi daugybę įmantrių funkcijų, kurių tiesiog negausite iš standartinės versijos.

Su tradiciniu termostatu gausite valdymo skydelį. Jį naudojate norėdami rankiniu būdu reguliuoti namų šilumą. Kartais taip pat galite nustatyti laikmatį, kad jis įsijungtų skirtingu paros metu. Jei turite išmanųjį termostatą, turite daug daugiau patogių galimybių. Galite nustatyti konkrečias namų šildymo zonas (kuriose gali būti skirtinga temperatūra). Taip pat galite keisti šildymą būdami toli nuo namų, naudoti valdymą balsu ir kt.

Kai kurie išmanieji termostatai atpažįsta, kad išėjote iš namų, ir išjungia šildymą. Jie žino, kada grįšite namo, todėl šildymas įjungiamas keliomis minutėmis anksčiau. Taip ne tik taupote energiją, bet ir mažinate anglies dioksido pėdsaką bei sutaupote pinigų mėnesio sąskaitoms. Ir visa tai – lengvesnis gyvenimas namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)