Jau kuris laikas pastebima, kad lauko terasos, balkonai, sodeliai tampa tarsi pratęsimas gyvenamosios erdvės, tuo pačiu, žinoma, ir lauko baldai visiškai supanašėja su vidaus baldais. Riba tarp lauko ir vidaus baldų visiškai išnykusi. Tai labai aiškiai matėsi šių metų Milano dizaino savaitėje, kuomet baldų gamintojai pristatė praktiškai identiškas lauko ir vidaus baldų kolekcijas.

Interjero ABC. 2023 metų lauko baldų tendencijos (Interjero ABC nuotr.)

Lauko baldų gamintojai pasirūpino inovatoriškais audiniais, kurie visiškai neleidžia vandeniui įsigerti. Specialiai padengtas poliesteris, akrilas, olefinas garantuoja, kad baldas bus atsparus drėgmei. Vienintelis patarimas, aktualus mūsų geografinei zonai, kur vyrauja dažni lietūs ir drėgmė, yra nepalikti lauke dekoratyvinių pagalvėlių, kurios dažnai būna parduodamos atskirai kaip dekoro elementas. Nors jos ir papuoš jūsų terasa, tačiau jos nėra gaminamos iš vandeniui atsparių audinių, todėl yra rizika, kad jos bus paveiktos drėgmės.

Interjero ABC. 2023 metų lauko baldų tendencijos (Interjero ABC nuotr.)

Pastaruoju metu itin išpopuliarėjo moduliniai lauko baldai. Tai ypač aktualu mažose erdvėse, kuomet pagal iškilusį poreikį, baldai gali būti lengvai perdėliojami.


Viena iš populiariausių medienų, tinkamų lauko baldams, ir toliau išlieka tikmedis. Tikmedyje yra daug natūralaus aliejaus, todėl jis ypač atsparus vandeniui. Dėl šios priežasties ir dėl kietumo bei patvarumo, tikmedį jau seniai naudoja laivų statytojai ir lauko baldų kūrėjai. Tikmedis beveik visai nereikalauja priežiūros. Žinoma, laikui bėgant, veikiamas saulės spindulių ir kitų oro sąlygų, tikmedis išblunka iki sidabriškai pilkos spalvos. Taip atsitinka dėl natūralių aliejų sumažėjimo. Daugeliui šis orų poveikis atrodo patraukliai, tačiau jei norite, kad tikmedis kuo ilgiau išliktų nepaveiktas oro sąlygų, jį galima padengti specialia, tikmedžiui skirta, alyva.

Kalbant apie baldų dizainą, kaip ir namų balduose, taip ir lauko balduose, išlieka populiarios lenktos, apvalios formos. Švelnios, skulptūriškos formos tarsi apgaubia, suteikia raminantį poveikį, kuris yra toks reikalingas šiais neramiais laikais.

Interjero ABC. 2023 metų lauko baldų tendencijos (Interjero ABC nuotr.)

Ramios, žemės spalvos, tokios kaip šviesiai pilka, taupė, pilkšvai balta, visada buvo ir išliks pačiomis populiariausiomis renkantis lauko baldus. Mėlyna, terakatos spalva suteiks gyvumo jūsų terasai ar balkonui. Tačiau šiuo metu pastebima, kad ryškios spalvos persikėlė ir į lauko baldus. Žinoma, nereiktų jų padauginti, geriau pasirinkti vieną kažkokį įdomesnių formų ryškios spalvos baldą kaip akcentą.

Lauko erdvėse neapsieinama ir be dažniausiai tik su namų erdve asocijuojamais aksesuarais: kavos staliukais, pufais, kilimais, toršerais. Žinoma, visi jie pagaminti iš specialiai laukui skirtų medžiagų. Gamintojai stengiasi, kad lauko baldai ir aksesuarai būtų praktiški, stilingi, patogūs, suteiktų kuo daugiau jaukumo lauko erdvei, kurioje norėtųsi leisti kuo daugiau laiko.

Didelį dėmesį lauko baldų gamintojai skiria ir tvarumui. Baldai gaminami iš tokių medžiagų kaip bambukas, perdirbtas plastikas, netgi grybų. Stengiamasi, kad jie būtų patvarūs ir ilgaamžiai.

Daugiau interjerų idėjų ir patarimų ieškokite Interjero ABC „Instagram“ paskyroje ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją