Renkantis lauko baldus taip pat reikėtų atsižvelgti į tai, ar zona yra visiškai atvira, ar su stogine. Atviroms terasoms rekomenduojame rinktis mažai priežiūros reikalaujančius bei itin geros kokybės baldus.

Daugiafunkciai ir moduliniai baldai

Daugiafunkciai baldai yra puikus pasirinkimas daugiabučių balkonams ar mažoms terasoms: patogu kai, pavyzdžiui, trivietę sofą galima nesudėtingai paversti gultu ar transformuoti į fotelius su staliuku, o kompaktišką pietų stalą – lengvai padidinti susirinkus gausesnei kompanijai.

Vis dėlto vienu populiariausių pasirinkimų išlieka moduliniai baldai. Iš modulių sudedami kampai yra tinkami tiek mažoms, tiek didelėms erdvėms. Atskiri foteliai pavirsta sofomis, staliukai – pakojais, pakojai – gultu. Taip pat daugiafunkcinius baldus yra patogu sandėliuoti, nes jie dažniausiai susideda itin kompaktiškai.

Kas žinotina apie lauko baldų kokybę ir kainas?

Kokybiškas produktas dažnai kainuoja brangiau. Lauko baldai – ne išimtis. Į kokius veiksnius atkreipti dėmesį, kad daugiau kainuojantis pirkinys pateisintų savo kokybę?

Lauko baldai (www.vipzone.lt / Interjero ABC nuotr.)

Svarbu, kad baldinis audinys būtų pagamintas iš medžiagos, kuri neįgeria drėgmės bei pasižymi atsparumu saulės UV spindulių poveikiui. Kokybiškesni, dėl to šiek tiek ir brangesni audiniai dažnai būna iš vidaus padengiami apsaugine plėvele: taip užtikrinamas nepralaidumas drėgmei, tačiau išlaikomas švelnus bei malonus pojūtis liečiant. Kokybiškų baldų užpildui įprastai naudojamos greitai džiūstančios „quick dry foam“ medžiagos, kurių apačioje įsiuvamas tinklelis. Taip baldas „kvėpuoja“, o atsiradusi perteklinė dregmė – lengvai pasišalina.

Stalų paviršiai – taip pat lemtingas veiksnys kainai. Jei naudojamas paprastas stiklas, jis visuomet bus pigesnis nei stalviršis, pagamintas iš HPL (aukšto slėgio laminato), keramikos ar natūralaus medžio.

Lauko baldai (www.vipzone.lt / Interjero ABC nuotr.)

Baldų kokybę lemia ir jų rėmų tvirtumas. Vieni pagaminti iš stiprių storesnes sieneles turinčių vamzdžių, kiti – iš pigesnių plonasienių. Šį skirtumą išoriškai pamatyti sunkiau, todėl būtina išsiaiškinti rėmo metalo storį. Jei jis yra 1,6 mm, koks tinkamas net viešajame sektoriuje, tikėtina, kad namie toks baldas tarnaus itin ilgai.

Pintų baldų kainų skirtumas priklauso ne tik nuo rėmo, bet nuo poliratano vytelių kokybės. Pigios vytelės yra neelastingos, žiemą sutrūkinėja, o vasarą išblunka saulėje.

Rasa Tomkienė

Įdomu!

Lyginant pigesnius ir brangesnius baldus, jų skirtumai išryškėja labai greitai: tereikia pasigilinti į detales. Kartais pakanka tik trumpam prisėsti ant dviejų iš pirmo žvilgsnio panašių kėdžių, kad atsakytum į kainos klausimą. Skirtumus lemia ne tik komfortas: svarbus veiksnys – ir gamintojo ar dizainerio žinomumas. Vis dėlto didžiausią įtaką kainai daro naudojamų medžiagų kokybė.

Daugiau interjerų idėjų ir patarimų ieškokite Interjero ABC „Instagram“ paskyroje ČIA.