Jei ką tik įsigijote naujos statybos butą ar pasistatėte namą su daline apdaila, tuomet apdailos darbų, baldų, užuolaidų bei visų kitų interjero detalių kaina gali svyruoti tarp 850 ir 1 350 Eur/kv.m., priklausomai nuo pasirinktų baldų ir kitų interjero detalių kokybės. Tik apdailos darbų kaina yra nuo 200 iki 400 Eur/kv.m. priklausomai nuo atliekamų darbų masto.


Jei nusprendėte tik perdažyti lubas ir sienas, tuomet perdažymo darbų kaina svyruotų nuo 5 iki 6 Eur/kv.m dažomo ploto. O jei butas ar namas jau gyvenamas ir reikia nuimti įleidžiamus šviestuvus, apklijuoti baldus, lyginti sienas, užtaisyti sienų trūkius ir pan., tuomet kaina yra nuo 12 iki 14 Eur dažomo ploto. Pavyzdžiui, pilnai perdažyti 54 kv.m. butą kainuos nuo 1 600 iki 2 000 EUR.

O kiek gi kainuoja pilnai suremontuoti vonios kambarį? Pavyzdžiui, šiek tiek aukštesnio nei vidutinio lygio vonios kambario įrengimo išlaidos:

  • Plytelės nuo 40 Eur/kv.m iki 80 Eur/kv.m., priklausomai nuo pasirinkto dydžio, paviršiaus, gamintojo ir pan.;
  • Santechnikos prietaisai nuo 2 000 iki 2 500 Eur;
  • Apšvietimo sprendimai apie 100 Eur;
  • Santechnikos darbai nuo 1 200 iki 1 500 Eur;
  • Santechnikos medžiagos nuo 500 iki 600 Eur;
  • Vonios apdailos darbai (sienų paruošimas, hidroizoliacija, plytelių klijavimas, gipso kartoninių lubų sukimas, glaistymas, dažymas) nuo 1 500 iki 2 000 Eur;
  • Apdailos darbams reikalingos medžiagos nuo 500 iki 800 Eur.
  • Tad nusprendus visiškai atsinaujinti vonią, tai gali kainuoti nuo 7 000 iki 10 000 Eur.
Būsto apdaila (Interjero ABC nuotr.)


Yra keletas būdų, kaip galima sumažinti išlaidas būsto apdailai.

Vienas iš būdų – apdailos darbams reikalingas medžiagas ir priemones įsigyti patiems. Tokiu būdu gali pavykti sutaupyti iki 10 proc. išlaidų, skirtų medžiagoms ir priemonėms įsigyti. Tačiau nereikia pamiršti, kad medžiagų atsivežimui reikalingas specialus transportas, kuris kainuoja papildomai. Tad reikia įvertinti visas kitas galimas išlaidas bei tam sugaištą laiką.

Kitas būdas sutaupyti – samdyti ne statybų bendrovę, o atskirus apdailininkus. Tačiau tuomet reiktų įsivertinti, ar turite pakankamai laiko surasti kompetentingus apdailininkus, sudėlioti jų darbus taip, kad apdailos darbai vyktų nepertraukiamai, jie visi būtų iki galo tinkamai ir laiku užbaigti. Įvertinant kiekvieno apdailininko atlikto darbo kokybę prireiks specialių žinių, o dažnai ir patirties. To neturint kyla didelė rizika, kad galutinis rezultatas netenkins, o ir išlaidų bus patirta žymiai daugiau nei planuota.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją