Kiekvienais metais „Pantone spalvų institutas“ paskelbia kitų metų madingiausią spalvą. 2023 metų spalva tapo „Viva Magenta“. Raudonai purpurinė „Viva Magenta” yra intensivi, ryžtinga, gana įžūli spalva, kuri simbolizuoja drąsą ir bebaimiškumą, drąsina džiaugtis gyvenimu, nebijoti pokyčių ir naujovių, skatina eksperimentuoti. „Viva Magenta“ spalva yra kilusi iš raudonų spalvų šeimos. Ši spalva yra dinamiška, turi violetinio atspalvio, taigi ji balansuoja tarp šilto ir šalto.

Metų spalva „Viva Magenta”

Kaip naudoti Viva magenta interjere?

1. Papraščiausias būdas šią spalvą panaudoti interjere – pagyvinti minimalistinį interjerą šios spalvos smulkiais interjero akcentais.

Metų spalva „Viva Magenta”

2. Jei norisi daugiau šios intensyvios spalvos, galima rinktis vieną didelį ryškų erdvės elementą, kuris taptų pagrindiniu akcentu, pavyzdžiui purpurinę svetainės sofą.


3. „Viva Magenta“ spalvos baldai netikėtai ir žaismingai atrodo tamsių spalvų interjere. Minkštieji baldai puikiai kontrastuos su tamsiai violetiniais sienų atspalviais.

Metų spalva „Viva Magenta”

4. Jos atspalvius šviesesnius ir tamsesnius galima naudoti kaip vieną iš pagrindinių interjero spalvų, taip sukuriant vientisą prabangų interjerą.

5. „Viva Magenta“ spalvą galima derinti su kitomis sodriomis spalvomis tokiomis kaip oranžinė, žalia, ruda, taip sukuriant žaismingą, gyvą, nenuobodžią nuotaiką interjere.

Metų spalva „Viva Magenta”

Metų spalvų tendencijų sistema buvo sukurta 1963-aisiais JAV. Gana kukliai pradėta naudoti grafikos dizainerių ir spaudoje, šiandieną ji pasaulyje išplito visose įmanomose industrijose: interjero dizaino, mados, grafikos, grožio, maisto, kelionių bei daugelyje kitų. Tokia standartizuota schema buvo siekiama sukurti visiems suprantamą spalvinės komunikacijos kalbą, nepriklausomai nuo gaminamo produkto ar gamintojo vietovės. Dabar „Pantone“ sistema visame pasaulyje naudojasi šimtai tūkstančių skirtingų industrijų profesionalų. Šis įrankis, suvienodinęs, sunumeravęs ir pavadinęs spalvas, suteikė galimybę tiksliai jas identifikuoti, specifikuoti, kontroliuoti ir sukurti aiškią vidinę ir išorinę komunikaciją bei kokybišką, greitą bendradarbiavimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją